5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

imgПрочутият актьор влиза в една от най-сериозните си роли - тази на режисьор, поставяйки една от най-играните пиеси на Чехов на сцената на Младежкия театър.

"Вуйчо Ваньо" е дpaмaтичнa иcтopия зa двaмa pуcки пpoвинциaлиcти, кoитo cмятaт живoтa cи зa бeзcмиcлeн, пpoпилян, експерти в правенето на "нищо". В ролите Георги Кадурин (вуйчо Ваньо) и Малин Кръстев (д-р Астров). Около тях се завихря един красив и тъжен разказ за хора, които се измъчват един друг, обзети от всекидневната и протяжна скука в руската провинция. Всичко това подправено с нecпoдeлeнaтa любoв на двама от героите.

Илия Добрев като неспособният да предизвика и най-малка симпатия самовлюбен професор Серебряков, Станка Калчева като неговата млада, красива, умна и отегчена жена Елена, и Лиза Шопова като изгарящата от несподелена любов дъщеря на професора – Соня, допълват яркия екип на постановката.  Люба Алексиева (като "няня"), която по-младите като мен познават по-скоро от рекламите, и Димитър Несторов са доайените на сцената.

"При Чехов няма задни мисли, няма втори план. Историята е построена като монтиран филм. В театъра велики цели и задачи няма, има донякъде суета. Ние сме само проводници на автора, които подаряват на хората добрия спектакъл".

Мавродиев напомня, че в тази пиеса е и смятаното за знаменито изречение "В човека всичко трябва да бъде прекрасно..."Но през годините то е извадено от контекста и звучи като дидактика, като лозунг. А всъщност, става дума за една обикновена пиянска сцена."Какъв прекрасен човек, какви съвършенства!?". Въпреки, че героят го казва сериозно.

Зрителите ще ме разберат. Първо смятам да ги забавлявам много, след което така да ги разплача, че няма да могат да си тръгнат от театъра. След това ще им олекне. А и плачът пречиства! Докато гледа, публиката трябва да си спомни за себе си. Зрителят е участник и главен герой на представлението. Това е смисълът на театъра", – споделя Мавродиев

Ако искате поне за 2 часа да се пренесете в отегчителното, но изпълнено с любов селко ежедневие, не пропускайте спектакъла.