It takes 2 to ……dance

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

tango2

 

Танц само за двама, само за един мъж и една жена, които забравят света извън тях, танц за едно сърце, което се разтваря в друго.

Танц за любов или за страст – агресивни и нежни погледи, резки движения и фини докосвания – танц в който трябва да се оставиш да “паднеш” – това е танцът на чувставата, това са тангото и румбата.

Защо и какво ги прави толкова завладяващи че е трудно да им устоиш.....

Танго - Танцът на страстта.... Спорно е къде и как възниква но за негова родина спорят три страни – Аржентина, Испания и Уругвай. Според една легенда аржентинското танго възниква колкото и старнно да звучи , в баровете където гаучосите са отивали да разпускат след цял ден езда и обикновено канели местните дами на танц.g-2-gustavo

Танцът няма точна хореография, а в същото време има точно определен стил. Да поемеш воденето на танца означава да носиш отговорността за движенията, динамиката и ритъма, в който повеждаш половинката си, символ на отговорността, която носим в живота си. Това е определено чувство или преход от състояние в състояние, чийто водещ смисъл остава човешката нужда от споделеност. По трудното в този танц е да се оставиш да бъдеш воден и по точно да се научиш да усещаш...

Перфектна хармония в балансеото – и най- лекото докосване от страна на кавалера означава конкретно движение от страна на дамата – затова казват че за танго са нужни двама. Това е танцът на опознаването и допълването.

Характерните за него стъпки - резки и отсечени движения, неочаквани паузи и красиви пози, смяна на посоката на танца и много други - са само част от чара на този танц.njtango4
Доста след като възниква известният френски хореограф и композитор Camille de Rhynal "преработва " танца, правейки го по-лесен, като по този начин го превръща в Tангото, коeто познаваме днес. Стиловете танго се развивали с годините: Аржентинско, Френско, Гаучо, състезателно.

Разликата между аржентинското и състезателното танго (освен в начина на звучене) е, че второто притежава повече "насечени" движения, неприсъщи на танца, идващ от Уругвай и Аржентина. Аржентинското танго е с по-театрално изпълнение, често наподобяващо състезателния танц Пасо Добле.

Румба - Един от най-лиричните, най-емоционалните и най-красивите танци - танцът на любовта.

l_rumbaЕдна фраза от стар филм гласи “ Трябва поне веднъж в живота да си се влюбвал зада танцуваш румба”. Танцът често разказва за раждането или разочаровнаието в една любов. Оригиналният танц бил в основата си пресъздаване на любовен акт.

Известен е като втроия най-бавен танц от към темпо. Танцува се със силно изразени движения в ханша, предизвикателно поведнеие на мъжа, от което дамата се опитва да се защити. Ритъмът е насечен и бавен за да се подчертае красотата на фигурите. Всъщност някои танцьори възприемат този танц като най-еротичния и чувствителен измежду латино танците.

Инструментите, на които се изпълнявал музикалният съпровод, били маракас, клавес, маримбола и барабани.

TV programa / ТВ програма
Spodeli.com

Мода и Суета

Вечният тренчкот
Модните тенденции се сменят със скоростта на светлината, но тренчкотът не ги напуска вече...

Прости съвети за сложния избор на абитуриентска рокля
Едва ли има момиче, което, в очакване на красивата вечер, отбелязваща прехода му от гимназиална...

Незаменимите джинси
Не са много жените, които биха могли да си представят гардероба си без джинси. Практични, удобни и...

Да сготвим вкусно

Пържола по добруджански с лозови сарми
Продукти: 700 г свинска пържола1 с.л. брашно60 мл слънчогледово маслосол80 г лозови листа60 г лук1/2 ч.ч....

Овесена каша с портокали
Продукти:2 портокала1/3 чаша овесена каша2 чаши прясно мляко1/3 чаша стафиди без семки1 с.л. мед 2-3...

Здраве и Красота

Зеленият чай помага срещу грип
В сезона на грипните епидемии все по-често хората посещават аптеката или...

Силният пол е по-удовлетворен от живота си
След проучване на 12 аспекта на съвременния живот, изследователите открили,...