free tracking

It takes 2 to ……dance

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

tango2

 

Танц само за двама, само за един мъж и една жена, които забравят света извън тях, танц за едно сърце, което се разтваря в друго.

Танц за любов или за страст – агресивни и нежни погледи, резки движения и фини докосвания – танц в който трябва да се оставиш да “паднеш” – това е танцът на чувставата, това са тангото и румбата.

Защо и какво ги прави толкова завладяващи че е трудно да им устоиш.....

Танго - Танцът на страстта.... Спорно е къде и как възниква но за негова родина спорят три страни – Аржентина, Испания и Уругвай. Според една легенда аржентинското танго възниква колкото и старнно да звучи , в баровете където гаучосите са отивали да разпускат след цял ден езда и обикновено канели местните дами на танц.g-2-gustavo

Танцът няма точна хореография, а в същото време има точно определен стил. Да поемеш воденето на танца означава да носиш отговорността за движенията, динамиката и ритъма, в който повеждаш половинката си, символ на отговорността, която носим в живота си. Това е определено чувство или преход от състояние в състояние, чийто водещ смисъл остава човешката нужда от споделеност. По трудното в този танц е да се оставиш да бъдеш воден и по точно да се научиш да усещаш...

Перфектна хармония в балансеото – и най- лекото докосване от страна на кавалера означава конкретно движение от страна на дамата – затова казват че за танго са нужни двама. Това е танцът на опознаването и допълването.

Характерните за него стъпки - резки и отсечени движения, неочаквани паузи и красиви пози, смяна на посоката на танца и много други - са само част от чара на този танц.njtango4
Доста след като възниква известният френски хореограф и композитор Camille de Rhynal "преработва " танца, правейки го по-лесен, като по този начин го превръща в Tангото, коeто познаваме днес. Стиловете танго се развивали с годините: Аржентинско, Френско, Гаучо, състезателно.

Разликата между аржентинското и състезателното танго (освен в начина на звучене) е, че второто притежава повече "насечени" движения, неприсъщи на танца, идващ от Уругвай и Аржентина. Аржентинското танго е с по-театрално изпълнение, често наподобяващо състезателния танц Пасо Добле.

Румба - Един от най-лиричните, най-емоционалните и най-красивите танци - танцът на любовта.

l_rumbaЕдна фраза от стар филм гласи “ Трябва поне веднъж в живота да си се влюбвал зада танцуваш румба”. Танцът често разказва за раждането или разочаровнаието в една любов. Оригиналният танц бил в основата си пресъздаване на любовен акт.

Известен е като втроия най-бавен танц от към темпо. Танцува се със силно изразени движения в ханша, предизвикателно поведнеие на мъжа, от което дамата се опитва да се защити. Ритъмът е насечен и бавен за да се подчертае красотата на фигурите. Всъщност някои танцьори възприемат този танц като най-еротичния и чувствителен измежду латино танците.

Инструментите, на които се изпълнявал музикалният съпровод, били маракас, клавес, маримбола и барабани.

Мода и Суета

Шапката задължителна този сезон!
Ако тази зима сте решили да не излизате от къщи без шапка, това може да означава 2 неща - че ви е...

Дрехите и обувките говорят
Нашият характер – това сме ние и той се отразява във всички аспекти на нашия живот – от избора на...

Как да запазим косата си красива през зимата?
За да бъде косата през зимата здрава и красива се нуждае от подобаващите й грижи. Като за начало,...

Да сготвим вкусно

Сиренарки
Продукти: 50 г козуначена мая1,5 ч.л. сол2 с.л. олио1/2 кофичка кисело мляко1/2 кофичка вода брашно250 г...

Печено прасенце
Продукти: свинско месо или цяло прасенцечервен пипермазнинакимионкисело мляко2...

Здраве и Красота

Ябълките са чудодеен плод
Есента е сезонът на плодовете. Ябълки, круши, праскови, дюли, дини, тикви,...

Най-ефективните монодиети
Какво е монодиета? Тя представлява хранителен режим само с един основен...