Звездата от ТикТок Сам Райдър ще представи Великобритания на "Евровизия 2022"

Свежо Добави коментар

Сам Райдър ще представи Обединеното кралство на тазгодишното издание на песенния конкурс "Евровизия" в Торино, Италия, съобщи Би Би Си.

Той е един от най-популярните британски изпълнители в ТикТок, с над 12 милиона последователи в приложението. На конкурса Райдър ще изпълни песента си "Space Man".

"Обичам "Евровизия". Смятам за голяма привилегия да мога да се представя там", каза той пред Радио 1. Споделя, че е решил да се включи в конкурса заради пристрастията си към финландската хардрок група "Лорди", спечелила конкурса през 2006 г.

Изпълнителят се включва в надпреварата след две поредни години, в които Обединеното кралство се класира на последно място на "Евровизия".
Райдър каза, че ще даде най-доброто от себе си на сцената.

Певецът е избран от мениджърската компания Тап мюзик и от Би Би Си. Компанията, която стои зад успешните кариери на изпълнители като Дуа Липа, Лана Дел Рей и Ели Голдинг, се включва в избора в опит да се намери ново лице, което да представя Великобритания.

По време на първия локдаун заради новия коронавирус във Великобритания Райдър се сдоби с множество последователи в социалните мрежи заради изпълненията си в ТикТок. Интересът към кавърите на прочути парчета го превръщат в най-гледания британски артист в платформата за 2020 г. той слага началото на своята соло кариера с договор със звукозаписния лейбъл "Парлофон" през 2021 г.

Финалът на "Евровизия" е на 14 май, в конкурса участват представители на 40 страни.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър