Звезда от "ТикТок" ще експериментира в безтегловност с полет на Върджин галактик

Технологии Добави коментар

Компанията за космически туризъм "Върджин галактик" обяви, че 32-годишната изследователка и инфлуенсърка от социалната мрежа "ТикТок" Кели Джерарди ще полети на мисия за провеждане на експерименти за няколко минути в безтегловност, съобщи АФП.

Освен богати клиенти, готови да платят по 200 000 долара за билет за полет, "Върджин галактик" се опитва да привлече и учени, които имат желание да провеждат експерименти в условията на микрогравитация.

"Възходът на търговската космическа индустрия промени напълно ситуацията, това е повратна точка във възможностите за изследване и провеждане на експерименти", каза Кели Джерарди, която е изследовател в Международния институт по въздухоплавателни науки и автор на книга, в която популяризира идеята за това космическият сектор да бъде достъпен за всички хора.

Джерарди има 400 000 абонати в "ТикТок" и 130 000 последователи в Инстаграм. Тя има опит от няколко параболични изследователски полета, при които самолетът достига височина и условия, симулиращи безтегловността в космоса.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Върджин галактик