"Земя на номади" ще има премиера на 23 април

Афиш Добави коментар

Номинираната за шест награди "Оскар" продукция "Земя на номади" ще има премиера на 23 април. Това е основният фаворит в категориите за най-добър филм, режисура и главна женска роля, припомнят от "Форум филм".

Филмът на Клои Жао също така е носител на десетки престижни отличия, сред които по две награди "Златен глобус" и БАФТА за най-добра драма и режисура, "Златен лъв" във Венеция, както и Наградата на публиката на фестивала в Торонто.

Двукратната носителка на "Оскар" Франсис Макдорманд ("Фарго", "Три билборда извън града") влиза в ролята на Фърн - жена, която губи всичко след икономическия колапс на компания, стояща в основата на малък град в провинциална Невада, където живее и работи. В резултат Фърн се отправя на път със своя ван и обикаля Америка като съвременен номад, изследвайки живота извън границите на конвенционалното общество...

Специален поглед зад кулисите разкрива любопитни подробности за света на номадите, които са "пионерите на модерна Америка" и за творческия процес по лентата. В резултат на произхода си, режисьорката Клои Жао има различен поглед върху американската традиция и "американската мечта". Определящи в нейното творчество са хората като индивиди и човешките преживявания като цяло. Тя използва езика на киното, за да разкаже за уникалния начин на живот на тези истински хора, които живеят в периферията на обществото и рядко попадат във фокуса на вниманието. Това, заедно с подхода на Жао към разказването на истории - да оставя самите герои да диктуват избора на актьори и локациите за снимки, превръщат "Земя на номади" във впечатляващо, автентично и уникално преживяване.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #кино