Завърналите се от МКС руски актриса и режисьор са преизпълнили плана за снимки

Клюки Добави коментар

Актрисата Юлия Пересилд и режисьорът Клим Шипенко, които рано тази сутрин се завърнаха от космоса, са преизпълнили плана за снимки на филма си на борда на Международната космическа станция (МКС), предаде ТАСС, като цитира генералният директор на Първи канал Константин Ернст.

Той ги похвали, че са реализирали "на 120 процента" поставените задачи по подготовката на продукцията с работно заглавие "Предизвикателство".

Пересилд и Шипенко снимаха на борда на МКС дванадесет дни. Това е първият филм, чийто кадри са направени в космоса. Продукцията разказва историята на лекарка, на която се налага да лети в орбита, за да спаси живота на космонавт.

"Много сме щастливи, че всичко приключи толкова успешно, изпълниха не 100 процента, а 120 процента от снимачния план," каза Ернст в ефира на Първи канал.

Според него кадрите са "невероятно кинематографични". "Гледали сме много филми, в които се симулира безтегловност..., но реалността е напълно различна", подчерта той.

Ернст коментира и участието в продукцията на космонавта Олег Новицки, който за първи път се снима във филм. В началото той се притеснявал от камерата, но след третия ден започнал да се отпуска, а от петия вече се държал като професионален актьор.

Освен Новицки в процукцията са включени и другите двама руски космонавти Антон Шкаплеров и Пьотр Дубров, които останаха на МКС.

Пересилд, Шипенко и Новицки тази сутрин се завърнаха на Земята. Спускаемата капсула на руския кораб "Союз МС-18", с който пътуваха, кацна в казахстанската степ.

Малко след това Пересилд сподели, че се чувства тъжна заради края на космическата мисия. "Днес съм в малко тъжно настроение. Изглеждаше, че 12 дни са много, но когато всичко свърши, не исках да си тръгвам," каза тя в ефира на Първи канал след приземяването

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Космос #кино