Защо замениха Джони Деп с Мадс Микелсен във „Фантастични животни 3“

Клюки Добави коментар

Уорнър Брос потвърди, че Мадс Микелсен ще поеме ролята на тъмния магьосник Гелърт Гриндълуолд от Джони Деп в третия филм в поредицата “Фантастичните животни“. Ето защо.

 Джони Деп в „Фантастични животни: Престъпленията на Гриндълуолд“

Джони Деп в „Фантастични животни: Престъпленията на Гриндълуолд“

Джони Деп беше помолен от Уорнър Брос да се оттегли от ролята, след като загуби грозната съдебна битка, която актьорът водеше срещу британски таблоид The Sun. Деп обвини изданието в клеветата, след като беше описан като „бияч на съпруги“ в статии, които говореха за бурния му брак със звездата от “Аквамен” - Амбър Хърд. Съдията застана на страната на вестника и Деп загуби делото.

Джони Деп обяви напускането на филма в Instagram четири дни по-късно. Той написа: „Уорнър Брос ме помоли да подам оставка от ролята ми на Гриндълуолд във „Фантастични животни“ и аз уважих и се съгласих с тази молба”, както и„ Бих искал да благодаря на всички, които ме дариха с тяхната подкрепа и лоялност. "

© Instagram

Уорнър Брос. също излезе с изявление, в което благодари на Джони за приноса му на големия екран. "Благодарим на Джони за досегашната му работа по филмите", се посочва в съобщението. Фантастични животни 3“ в момента се снима, а за ролята на Гелърт Гриндълуолд ще бъде намерен друг актьор. Филмът ще дебютира в кината по целия свят през лятото на 2022 г."

Въпреки че Деп няма да се появи във филма, той ще получи пълната осемцифрена заплата, която е трябвало да спечели. Според The Hollywood Reporter, Деп е заснел само една сцена за „Фантастични животни 3“, преди да напусне проекта. Според изданието договора на Деп изрично изисква да му бъде изпратена напълно заплата, независимо дали филмът е заснет или той е заменен.

Това не е първият скандал, който измъчва поредицата тази година. Автор на поредицата Дж. К. Роулинг се сблъска с лавина от реакция, след като публикува няколко трансфобни коментара в социалните медии.

Предишни публикации предполагаха, че Мадс Микелсен е предпочитаният избор на режисьора Дейвид Йейтс да замени Деп и е „в преговори“ да играе Гринделвалд. Сега вече е официално. Датският актьор направи своя първи холивудски успех като сенчестия банкер Льо Шифр в първия филм Даниел Крейг в ролята на Бонд - "Казино Роял". Той също така е добре известен с ролята си на д-р Ханибал Лектър в телевизионния сериал "Ханибал".

 Мадс Микелсен в "Ханибал"

Мадс Микелсен в "Ханибал"

Снимките на „Фантастични животни 3“ продължават във Великобритания. Филмите „Фантастични животни“ следват Нют Скамандър (Еди Редмейн), Албус Дъмбълдор (Джуд Лоу) и злодеят Гелърт Гриндълуолд повече от 60 години преди събитията от оригиналната поредица за Хари Потър. Филмът трябва да излезе на 15 юли 2022 г.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Джони Деп #Мадс Микелсен