Задържаха мъж за 11 автокражби

Скандал Добави коментар

При Специализирана полицейска операция на ОД на МВР в Стара Загора е задържан 26-годишен мъж за 11 кражби от автомобили. Акцията е под надзора на Районна прокуратура - Стара Загора, информират от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Установено е, че за периода от 3 до 17 март, тази година, в гр. Казанлък, Р.К. е отнемал от моторни превозни средства, пари, поставени в монетници, както и други вещи и документи, като разбивал стъклата им.

В Районна прокуратура - Стара Загора - Териториално отделение - Казанлък са образувани 8 досъдебни производства за извършените деяния против собствеността, които ще бъдат обединени в едно.

Р.К. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл.195 и чл.194 от Наказателния кодекс . По досъдебните производства са проведени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, изготвена е оценителна експертиза. Р.К. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, 19 март 2021 г., Районна прокуратура - Стара Загора - Териториално отделение - Казанлък ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 26-годишения мъж.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър