"За душата" спечели награда "Ани" за най-добра анимация

Афиш Добави коментар

Филмът "За душата" доминира на виртуалната церемония за наградите "Ани", като се наложи в седем категории, включително и за най-добър пълнометражен анимационен филм, съобщи "Холивуд рипортър".

"Вълчуни: Духът на вълците" спечели пет награди, сред които за най-добър независим анимационен филм, най-добър режисьор, дизайн на продукция.

Двата филма - "За душата" и "Вълчуни" си поделиха всички награди за пълнометражна анимация.

Посветената на джаза анимация "За душата" спечели също наградите "Ани" за сценарий, монтаж, музика, визуални ефекти, анимационен герой, графика.

"За душата" получи висока оценка от кинокритиците и вече спечели награди "Златен глобус", наградата на американската Гилдия на продуцентите и британската БАФТА. Той се очертава като фаворит за спечелване на "Оскар" в категорията за пълнометражен анимационен филм. Съперниците му в тази категория са "Напред", "Пътешествие към Луната", "Овцата Шон: Фармагедон", "Вълчуни: Духът на вълците".

Наградите "Ани" се присъждат от Международната асоциация за анимационни филми и са считани за сериозен индикатор за успех на "Оскар"-ите. Откакто американската Академия за кинематографично изкуство и наука въведе категорията за анимация през 2002 г., 13 от 19-те победители на наградите "Ани" впоследствие спечелиха и призове на киноакадемията, включително четири от наградите за предишните пет години. Миналата година обаче беше изключение, защото наградата "Ани" спечели "Клаус", а "Оскар" - "Играта на играчките: Пътешествието".

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #кино