"Юношество" с награда БАФТА за най-добър филм

Свежо Добави коментар

Филмът "Юношество" (Boyhood) на Ричард Линклейтър (Richard Linklater) е големия победител на тазгодишните награди на Британската академия за кино и телевизия (БАФТА).

Той беше отличен за най-добър филм и най-добра режисура.

Сниманият в продължение на 12 години филм разказва за израстването на момче от проблемно семейство.

Boyhood bafta 2015

"Теорията на всичко" (The Theory of Everything) беше награден за най-добър британски филм. Биографичната лента за Стивън Хокинг (Stephen Hawking) донесе приза за най-добър актьор на Еди Редмейн (Eddie Redmayne) за брилянтното му превъплъщение в ролята на гениалния британски физик и космолог.

Пет отличия получи "Гранд Хотел Будапеща" (The Grand Budapest Hotel). Филмът на режисьора Уес Андерсън (Wes Anderson) взе наградите за най-добър оригинален сценарий, за костюми, прически и грим, музика и декор.

За най-добра актриса беше посочена Джулиан Мур (Julianne Moore) за превъплъщението ѝ в страдаща от Алцхаймер жена във филма "Все още Алис" (Still Alice).

Наградите БАФТА бяха раздадени две седмици преди "Оскар"-ите. Заедно с отличията "Златен глобус", които бяха връчени миналия месец, те са своеобразна генерална репетиция за най-престижните награди в света на киното. Затова БАФТА са смятани за важен индикатор за това кой ще получи и "Оскар".

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър