Възрастна белгийка се е заразила едновременно с два варианта на Covid-19

Здраве Добави коментар

Белгийски специалисти съобщиха за уникален случай на жена на 90 години, починала през март от Covid-19, след като се е заразила едновременно с два различни варианта - Алфа (британски) и Бета (южноафрикански) на новия коронавирус, съобщи АФП. Тази възможност досега е подценявана.

© Fusion Medical Animation

Жената е била хоспитализирана през март в белгийския град Алст след серия от падания, но без хронични заболявания. Направеният й тест показал, че е заразена с новия коронавирус. Първоначално е имала добри нива на кислород в кръвта, но състоянието й бързо се влошило и тя починала пет дни по-късно. Пациентката не е била ваксиниран.

Специалистите не могат да преценят дали заразяването с два варианта на новия коронавирус е допринесло за бързото влошаване на състоянието на пациентката.

Авторката на изследването - молекулярната биоложка Анна Ванкирберген, мисли, че е вероятно жената да се е заразила от двама души.
Съобщение за случая е направено на Европейския конгрес по клинична микробиология и инфекциозни болести.

Два случая на заразени с два различни варианта са сигнализирани в Бразилия през януари, но информация за тях още не е публикувана в научно списание.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: # Covid-19 #коронавирус