Спонсорирана публикация

Вълнуващи идеи как да прекарате уикенда вкъщи

Любопитно Добави коментар

Нуждаете ли се от малко заслужена почивка и релаксация? Дори не е нужно да се качвате в самолет или в колата, за да имате най-добрата почивка на света. Може да направите всеки уикенд така, че да се усеща като ваканция. Съвсем не е толкова трудно да прекарате най-добрите събота и неделя, без да излизате от къщи и без да съсипвате бюджета си. И пак ще се събудите в понеделник сутрин, чувствайки се добре отпочинали. Ето някои съвети:

Изключете всичко

Да, изключете всяко електронно устройство. Приберете го. Не отговаряйте на имейли, известия и обаждания. Съсредоточете се върху това, което е важно за вашето семейство и получаването на така необходимата почивка и релаксация.

Помнете, че не се нуждаем от постоянни актуализации на новините, снимките и туитовете. Важен е качественият контакт лице в лице.

Забравете за всякакви графици

Това е вашият сън през уикенда. При сегашните ни натоварени графици, понякога сънят или пижамата изглеждат нещо толкова далечно... Оставете мозъка си да поспи допълнително, тялото и продуктивността ви ще ви благодарят за това. А и кой казва, че не можете да се мотаете по пижама или йога клин цял ден?!

Забавление

Този уикенд няма да изпълнявате поръчки, да сменяте чаршафи и да почиствате къщата. Планирайте нещо забавно за семейството си. Може би Монополи? Скрабъл? Ролеви игри?

Можете също така да похапнете екзотични храни, поръчани от Foodpanda. Сменете декора, поканете няколко приятели. Направете нови забавни спомени!

Завийте се с одеяло и седнете навън

Вземете си одеяло като от луксозните ски хижи и поседете навън. Вдишайте свеж въздух – това ще ви накара да се почувствате много добре.

Извадете купчина несортирани снимки

Внимателно подбраните фотоалбуми са красиви за гледане, но има нещо вълнуващо в това да се потопите в смесена партида снимки и да видите какво ще ви се падне. Със сигурност това ще предизвика някои забавни разговори с близките ви.

Споделяйте и записвайте истории

Помните ли онези стари семейни истории, които се разказват отново и отново? Запазете ги за бъдещите поколения, за да се насладите, като направите аудио или видео запис на членове на семейството, които разказват най-обичаните си истории. Или го направете по старомоден начин – вземете ръчна пишеща машина и голям куп хартия, за да запишете всичко (лаптоп също би свършил работа).

Настройте се за филмов маратон

Организирайте си кино вечер с домашно приготвени пуканки, горещ шоколад и много, много любими филми.

Тествайте нова рецепта

Мислите си да приготвите бишкоти, лимонова торта или брауни като знак за благодарност към вашето семейство? Ако дадете на рецептата генерална репетиция през семейния уикенд, със сигурност ще имате на разположение някои благодарни дегустатори и ще спечелите увереност, преди „официално“ да приготвите даденото ястие.

Или съставете семейни рецепти

Помолете всеки любим човек да сподели ценна рецепта, след което съберете всичко казано с красива тетрадка. Направете копия, които да подарите на семейството си като спомен за уикенда.

Помолете децата да покажат умение

Учили ли са малчуганите ви нещо интересно в училище или са ходили на уроци по пиано или гимнастика? Насърчете ги да покажат своите таланти с импровизирано изпълнение. Разбира се, вие познавате децата си най-добре, така че ако те са от по-срамежливите, не ги тормозете.

Правете или купувайте венци

Донесете част от природата в дома си, като окачите красиви венци от зеленина, плодове или борови шишарки на вратите или прозорците. Ако искате, можете да го превърнете в групово или детско занимание. Купете няколко малки рамки за венци и канап и оставете желаещите да търсят естествени материали на открито, за да ги направят сами.

Намерете тихо място за сядане

След голямо семейно хранене, можете да подремнете или да пийнете малко ментов чай, например. Това може да ви помогне да презаредите батериите си за следващата седмица.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър