"Времеубежище" и "Мамник" сред най-слушаните аудиокниги в България

Афиш Добави коментар

Романът „Времеубежище“ на Георги Господинов и аудиосериалът „Мамник“ на Васил Попов са сред най-слушаните аудиокниги у нас от началото на годината. Това съобщават от „Сторител“.

© Сторител

Общо около 5000 произведения на български език са достъпни като аудио- или е-книги в платформата. Сред тях преобладава детската литература, следвана от документалистиката, в чийто дял са включени и подкастите.

Според анализ на предпочитанията на потребителите в различни сезони през лятото са предпочитани романтичните романи, криминалетата и трилърите. Тогава се отчита и ръст на търсенето на класическа литература и по-специално българската от списъка на задължителните заглавия в програмата на учениците. Пик в търсенето на аудио и е-книги се наблюдава през септември, когато хората се завръщат към работното ежедневие и учебния процес, коментират от платформата. В този период се слушат предимно книги за самоусъвършенстване, документални, исторически и биографични заглавия.

През есента предстои и обявяването на победителя във второто издание на конкурса за български аудиосериал. Премиерни заглавия за месец септември са „Физика на тъгата“ от Георги Господинов, озвучена от Малин Кръстев, „Татуировчикът на Аушвиц“ на Хедър Морис с гласа на Антоан Петров, „Легендата за Линкълн“ на Стив Бери и „Безупречен шпионин“ на Оуен Матюс.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър