"Върджин Орбит" на Ричард Брансън ще изстреля спътници през юни

Любопитно Добави коментар

Компанията "Върджин Орбит" на Ричард Брансън планира следващата си мисия за юни, съобщи Асошиейтед прес.

Базираната в Лонг Бийч, Калифорния, компания за изстрелване на спътници, която извърши първото успешно изстрелване миналия януари, обяви, че предстои да изведе в орбита спътници на Министерство на отбраната на САЩ, на военновъздушните сили на Нидерландия и на полската "СатРеволюшън".

Спътниците на Министерство на отбраната на САЩ са малки и ще бъдат изстреляни по договор, сключен с "Върджин Орбит" по програмата за ускоряване на използването на търговски технологии от американските военни. Нидерландският спътник ще е първият военен сателит за страната.

Ракетата "ЛончърУан" на "Върджин" ще изведе в орбита и първите два оптични спътника за мрежата от общо 14 сателита на полската "СатРеволюшън".

"Върджин орбит" използва модифициран самолет "Боинг 747-400" са извеждане на ракетата на голяма височина, където я освобождава и двигателите й се задействат.

Компанията достигна космоса за пръв път на 17 януари с мисията "Демо 2", която изведе в орбита няколко малки спътника, построени в рамките на образователната програма на НАСА в няколко американски университета.

Модифицираният "Боинг 747" на "Върджин Орбит" скоро ще излита от северното крайбрежие на Бразилия, за да извежда ракети в орбита, предаде междувременно Ройтерс.

Миналата седмица Бразилската космическа агенция и военновъздушните сили на страната обявиха, че са избрали четири компании, сред които е и "Върджин Орбит", да оперират от космическия й център Алкантара.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Космос