"Върба" ще открие есенния София филм фест

Афиш Добави коментар

Прочутият македонски режисьор Милчо Манчевски ще представи лично новия си филм "Върба" в София и ще получи специалната награда на София филм фест утре вечер. По този повод режисьорът представи филма си и разговаря с журналисти на специална пресконференция днес.

Милчо Манчевски

Милчо Манчевски

© Стефан С. Марков, Bulphoto

Творба на Манчевски "Върба" ("Willow") проследява борбата на жените с традициите, с представите за лоялност, с контрола, упражняван върху телата им, с проблеми като бременност и осиновяване. Тяхната цел не е промяна на света или консервативното общество, но тяхната лична кауза - да станат майки, ги превръща в невероятни героини.

„Както винаги, аз не създавам „портрет“ на никого. Вместо това разказвам истории за хората и създавам творба, в която най-важни са чувствата. Визуално филмът е пълен с контрасти, но сюжетът съдържа многократни повторения и тематични рефрени.“
Милчо Манчевски

"Върба" е копродукция на Северна Македония, Унгария, Белгия и Албания. Режисьорът Милчо Манчевски роден в Скопие през 1959 г. Дебютният му филм "Преди дъжда" печели "Златен лъв" във Венеция и е номиниран за „Оскар”.

Върба / Vrba / Willow
Върба / Vrba / Willow
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър