Водата преди хранене редуцира теглото

Здраве Добави коментар

В послено време десетки, дори стотици начини за отслабване набират популярност, а диетолозите хвалят различни диети и упражнения като идеалният начин да се преборим с излишните килограми. Но едно ново проучване предлага друг подход, който изключва хапчета за отслабване и няма странични ефекти.
Според учените, пиенето на две чаши вода преди хранене ще ви помогне да редуцирате теглото повече от всичко останало. Те твърдят, че хората, подложени на диета за период от три месеца за свалили с два килограма повече от останалите, приемайки вода преди хранене. Става въпрос за три пъти дневно – преди закуска, обяд и вечеря.

Идеята при този начин за отслабване е, че консумацията на повече вода преди хранене оставя по-малко място за храна в стомаха. Накратко казано, напитката, която съдържа нула калории, заема мястото на храната. Това от своя страна намалява приема на калории, и от там – по-малко килограми. Важно е да споменем, че всички участници в изследването са приемали нискокалорчини храни и са свалили от теглото си. Но тези, които са пиели вода преди хранене, са отслабнали повече от другите.

Учените споделят, че водата е много по-добро питие от газираните и други подобни напитки, натъпкани със захар и изкуствени подсладители. Тези добавки допринасят за натрупването на излишни килограми. Затова всеки, който се подлага на диета или някакъв режим на хранене, следва да ги избягва. Вместо това, те могат да бъдат заменени от чиста вода.

Диетолозите препоръчват приема на богати на фибри храни и пиенето на много течности, защото те подобряват работата на черния дроб. Шест или осем чаши течности дневно поддържат нормалното съдържание на вода в жлъчката. Чистата вода или прясно изцедените сокове от плодове или зеленчуци са най-добрият вариант да се достави необходимото на организма количество вода. Много от вас са свикнали да пият всякакви напитки по време на хранене, без да се замисляте за количеството калории, които се приемат заедно с тях. Това може да бъде една от причините да не успявате да свалите килограми, дори да се храните здравословно.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър