Вижте претендентките за главната роля на първия филм заснет в Космоса

Афиш Добави коментар

Създателите на филма с работното заглавие "Предизвикателството", чието заснемане е предвидено на борда на Международната космическа станция /МКС/, избират актриса за главната роля и нейна дубльорка сред четири кандидатки, съобщи ТАСС.

© Ann Danilina

Сред тях фигурира името и на професионалната актриса Юлия Пересилд. Миналата седмица ръководителят на руското космическо ведомство Дмитрий Рогозин заяви, че решението по кандидатурите ще бъде огласено на 15 май.


Тогава той отказа да назове имената на претендентките. Според информация на портала "Спейс нюз" в списъка са влезли три актриси - София Аржаковская, Алена Мордовина и и Юлия Пересилд. Четвъртата финалистка е е Галина Каирова, която няма актьорски опит.

Окончателното решение ще бъде взето на 13 май от междуведомствената комисия, а след два дни то ще бъде обявено официално.

Порталът отбелязва, че същата комисия трябва да одобри и участниците в мисията на "Союз МС-20У", с която в орбита трябва да се отправят двама космически туристи. С космонавта Александър Миуркин в орбита би трябвало да се отправят пилотът от Австрия Йохана Майслингер и японската певица Юми Мацутоя

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Космос #кино