В пандемията германците по-често използват домашни телефони

Любопитно Добави коментар

По време на пандемията от новия коронавирус германците са започнали по-често да говорят по телефона и за пръв път от 12 години използват редовно домашни стационарни телефони, съобщи "Дойче веле".

През 2020 г. абонатите на фиксирана връзка са използвали 104 милиарда минути, което е с 10 милиарда минути повече в сравнение с предходната година. Средно през 2020 г. всеки абонат в страната е говорил 1250 минути по домашен телефон.

Експертите свързват тази тенденция с пандемията от новия коронавирус. В условията на локдаун, когато ресторантите, кината и други обществени пространства са затворени за посещения, хората по-често общуват с роднини, колеги и приятели по телефона. Повишил се е и броят позвънявания в различни сервизи, интернет-магазини и куриерски фирми.

По данни на федералната комуникационна служба в Германия популярността на стационарните телефони е започнала да пада от 2008 г. за сметка на използването на смартфони и други възможности за комуникация като интернет телефония в гласов и видеорежим и безплатните приложения за общуване в чатове.

През 2020 г. ръст бележи и гласовият трафик в клетъчните мобилни оператори. Абонатите им са използвали общо 155 милиарда минути разговори, което е с 28 милиарда минути повече от предходната година. Увеличила се е и продължителността на разговорите.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #коронавирус