Участниците и зрителите на карнавала в Сао Пауло трябва да бъдат ваксинирани

Любопитно Добави коментар

Участниците в карнавалния парад на училищата по самба на самбадрома "Анемби" в Сао Пауло, както и зрителите, трябва да бъдат ваксинирани срещу новия коронавирус, предаде ТАСС, като цитира санитарните изисквания на местните власти.

© Ugur Arpaci

Според новите правила традиционните танцови представления могат да бъдат проведени, но при условие, че заетостта на трибуните не надвишава 70 процента от максималния капацитет. На същия принцип училищата по самба трябва да ограничат броя на участниците в парада, както и предварително да дадат данни за ваксинацията на танцьорите, уточнява телевизионен канал "Си Ен Ен Бразилия".

Участниците и зрителите на парада в Сао Пауло трябва да носят предпазни маски. По тази причина журито няма да оценява изпълнението на песните, с които школите се включват в празненството. Заради липсата на предпазни маски обаче участниците могат да получат по-ниска обща оценка, уточняват местните медии.

По-рано властите в много големи градове в Бразилия отмениха традиционните улични шествия по време на карнавала в края на февруари - началото на март. Това решение беше взето на фона на поредния ръст в заболеваемостта от Ковид-19 заради разпространението на варианта Омикрон.

Засега не са отменени емблематичните паради на школите по самба в Сао Пауло и Рио де Жанейро, но остава възможността решението да бъде преразгледано според здравната обстановка в страната.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър