Траурни костюми, а не военни униформи за погребението на принц Филип

Суета Добави коментар

Кралица Елизабет Втора реши спора как да бъдат облечени мъжете от семейството ѝ за погребението на принц Филип.

© Crown Copyright 2013 Photographer: Sergeant Adrian Harlen

Британската кралица Елизабет Втора се намеси в спора как да бъдат облечени мъжете от семейството й за погребението на принц Филип заради възраженията срещу идеята принц Хари и принц Андрю да носят военни униформи, съобщи Ройтерс.

Принц Филип почина на 99-годишна възраст миналата седмица и погребението му ще е в замъка Уиндзор в събота. По традиция за такъв повод мъжете от кралското семейство носят военни униформи, обикновено показващи почетните им звания. Според британската преса обаче зад сцената обсъждат какво да носят синът на кралицата принц Андрю и внукът й принц Хари.

Хари, който е херцог на Съсекс, се отказа от задълженията си в кралското семейство и загуби всичките си почетни военни звания през януари, след като се премести да живее със съпругата си и сина им в Лос Анджелис. Той обаче искал да носи парадната униформа, с която беше на сватбата си.

Андрю, който е херцог на Йорк, се отказа от официалните си задължения заради "необмислени" връзки с финансиста Джефри Епстийн, обвинен за сексуални престъпления. Според някои вестници той искал да носи униформата на адмирал - почетен ранк, който получи за 60-ия си рожден ден, но отложи приемането му, докато не се върне към обществен живот.

По ирония двамата са единствените в британското кралско семейство с активна военна служба - Хари в Афганистан, а Андрю през 1982 в конфликта за Фолклендските острови.

Бъкингамският дворец отказа да коментира публикациите по темата. Според в. "Дейли мейл" обаче, кралица Елизабет Втора е решила на погребението всички мъже да са с траурни костюми.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър