Tesla разработва хуманоиден робот

Технологии Добави коментар

Илън Мъск казва, че Tesla разработва хуманоиден робот за "скучната, повтаряща се и опасна" работа

В четвъртък Мъск представи хуманоиден робот, наречен Tesla Bot, който работи със същия изкуствен интелект, използван в автомобилите на Tesla.

"По принцип той ще започне да се занимава с работа, която е скучна, повтаряща се и опасна", каза Мъск за робота на Tesla. "Коя е работата, която хората най-малко биха искали да вършат?"

Tesla Bot ще бъде с дължина 172,72 см, тегло 56,7 кг и ще бъде изработен от леки материали. Компанията вероятно ще разполага с прототип през следващата година.

Главата му ще бъде оборудвана с камерите за автопилот, използвани от автомобилите на Tesla за засичане на околната среда, и ще съдържа екран за показване на информация. Вътрешно той ще работи с компютъра на Tesla за пълно самоуправление.

Мъск заяви, че роботът ще има "дълбоко" въздействие върху икономиката. Той заяви, че в бъдеще физическият труд ще бъде избор и ще е необходим универсален базов доход.

Мъск също така се пошегува, че роботът ще бъде дружелюбен.

Той не пропусна да отбележи, че човек може както да изпревари Tesla Bot, така и да го " победи". В миналото той се е обявявал против използването на роботи като оръжия и е предупреждавал за рисковете, които може да породи изкуственият интелект.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Tesla