Тамзин Мерчант за загубата на ролята в „Игра на тронове“:„Не ми беше на сърцето"

Любопитно Добави коментар

Тамзин Мерчант, актрисата, която изигра Денерис Таргариен в неизлъчения пилотен епизод на “Игра на тронове” споделя чувствата си за загубата и серила.

Тамзин Мерчант в "Салем"

Тамзин Мерчант в "Салем"

Според повечето хора запознати с проекта, пилотният епизод на изключително успешния сериал “Игра на тронове” е бил пълна катастрофа. Хитовата поредица трябвало да направи много промени в новата версия на епизода, която зрителите гледаха през 2011.

Сред тези промени е и актрисата, която влиза в ролята на може би най-разпознаваемият герой в “Игра на тронове” - Денерис Таргариен. Майката на драконите, която публиката познава е Емилия Кларк, но в катастрофалния пилотен епизод ролята е поверена на Тамзин Мерчант.

Мерчант е най-известена с ролята си във фентъзи сериала на Amazon „Carnival Row“, който снима в момента втория сезон, и с ролята си в историческата драма „Династията на Тюдорите“.

© HBO

Мерчант наскоро сподели пред Entertainment Weekly за преживяването, като призна, че не е била „развълнувана“ от материала.

„Това беше урок, че ако интуицията ми казва, че историята не е нещо, което ме вълнува и искам да разкажа, то тогава не трябва да се опитвам да се развълнувам, само защото другите хора ми казват, че трябва”, каза тя.
„А това, което ме вълнува и което ме движи, е завладяваща история и завладяващи персонажи. За мен „Игра на тронове“ никога не е била това. Мисля, че това е свидетелство, че Емилия Кларк е направила тази роля емблематична - тя очевидно е била развълнувана да разкаже тази история, и го направи много отлично. Но на мен не ми беше на сърцето да я разкажа.“ - допълни Тамзин Мерчант.
Тамзин Мерчант в „Династията на Тюдорите“

Тамзин Мерчант в „Династията на Тюдорите

Мерчант призна, че след нарастването на популярността на „Игра на тронове” е било странно да вижда навсякъде лицето на своята заместничка.

„Беше някак смешно да се возя към прослушвания в автобуси с лицето на Емилия Кларк”

Мерчант сподели на EW, че щяла да се чувства неудобно да бъде толкова популярна.

„Ако бях много богата и известна, нямаше да имам време да правя всички неща, от които душата ми има нужда“, каза тя. „Да се изразявам креативно е нещо, което е по-важна от всяко богатство, което бих могла да спечеля от тази роля. Ако я бях изиграла, мисля, че просто бих се разсеяла - но това съм само аз, а не някой друг; Мисля, че Емилия Кларк е невероятна."

Междувременно светът на „Игра на тронове” продължава да расте. През 2022 на малкия екран отново ще видим таргариенски дракони в “Домът на дракона”, а в момента се работи по адаптация на новелите за Дънк и Ег събрани в сборника “Рицарят на Седемте кралства” и по анимационен сериал.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър