Спайдърмен измести Нео и Тринити за новата година

Афиш Добави коментар

Деветият филм от поредицата на "Marvel" - "Спайдър-мен: няма път към дома" на третата седмица от излизането си на екраните отново е с най-голям зрителски интерес, сочат обобщените данни от киносалоните у нас, които обобщават Новогодишния уикенд. Филмът с лекота набра още по-голям зрителски интерес предвид по-младата му публика и вече е със 138 634 зрители и има 1 5 34 059 лева приходи от билетите им.

На втора позиция е излезлият в навечерието на Нова година "King's Man: Първа мисия" - трети филм от поредицата, създаден по шестте части "The Secret Service" на Марк Милър и Дейв Гибънс. Пренесеното действие в годините на Първата световна война, в началото на създаването на тайната служба е проследено от 5 825 зрители и има 68 910 лева.

Трето място заема анимацията "Клифърд, голямото червено куче" по едноименната книга на Норман Бридуел от 1963 година. Преобразяването на малкото куче в големия Клифърд и приключенията му с малката Емили са гледали вече 7 078 лева и има 76 344 лева приходи.

На четвърта позиция в топ 10 е "Матрицата: Възкресения". Четвъртият филм от поредицата, създаден от Лана Уачовски, в който се напомня по малко за останалите филми, е вече десети ден в кината у нас и има 37 438 зрители и 386 287 лева приходи.

Пето място сред най-гледаните филми е за българския "Бай Иван: Филмът" с Димитър Кирязов и Силвия Йорданова в главните роли. Комедията, вдъхновена от книгата и YouTube канала "Светът на Ванката" , е гледана вече от 106 497 зрители и има 945 228 лева приходи от билетите им.

На шеста позиция е анимацията "Ела, изпей 2", продължение на филма отпреди пет години. Новото приключение на Бъстър Муун в Редшор сити, където се опитва да пробие в шоу на "Кристал Ентъртейнмънт", е видяно от 34 938 зрители и има 340 499 лева приходи от билетите им за месец у нас.

Седмо място е за друг български филм "Чичо Коледа", направен по телевизионен репортаж от 2017 година. Разказът за изоставено дете, което среща Дядо Коледа на автобусна спирка и оттам се случват поредица от неочаквани ситуации, е в кината вече месец и половина, като за това време има 40 118 зрители и 368 571 лева приходи.

Осмо място заема "Домът на Gucci" на режисьора Ридли Скот. Пресъздаването на събитията по биографичната книга на Сара Гей Фордън за последствията от убийството на бизнесмена Маурицио Гучи през 1995 година е на екраните шеста седмица и има 72 252 зрители и 752 558 лева приходи от билетите им.

На девето място е анимацията "Норм, полярният мечок: Приключения с кралски размери". Търсенето на древна реликва из цял свят, за да бъде върната в Китай, е гледано от 8 355 зрители и има 74 929 лева от билетите им за трите седмици в кината.

Десето място заема друга анимация - "Енканто". Омагьосването, което не идва за Мирабел и последствията от това за семейство Мадригал, са по екраните вече шеста седмица и имат 26 670 зрители и 246 040 лева приходи от билетите им.

Миналата новогодишна седмица в кината са влезли общо 31 360 зрители. А по същото време преди година в киносалоните нямаше прожекции заради мерките за ограничаване на Ковид-19 у нас.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #кино