"Соник: Филмът 2" продължава да е най-гледаният у нас

Афиш Добави коментар

Продължението на историята на синия таралеж "Соник: Филмът 2", популярен и от игрите на SEGA, продължава да е най-гледаният филм у нас, сочат обобщените данни от кината след миналия уикенд.

Спасяването на планетата от Соник и Тейлс е гледано от вече 73 064 зрители и има 693 133 лева приходи за десетте дни у нас.

Българският "В сърцето на машината" е на второ място по зрителски интерес. Историята на затворнически бунт в цех на "Кремиковци" през 70-те години на миналия век, заснета в 4К формат и HDR-качество, е гледана от 61 670 зрители и има 651 204 лева приходи за месец в кината.

На трето място е екшън-комедията "Изгубеният град" със Сандра Бълок и Чанинг Тейтъм в главните роли. Случващото се на вулканичен остров, където се издирва изчезнала цивилизация, е проследено вече от 44 656 зрители и отчита 475 004 лева приходи за трите седмици в кината.

Четвърти по ред е "Морбиус", спин-оф на "Спайдър-мен" по комиксите на Гил Кейн и Рой Томас. Търсенето на заветен лек за болест на кръвта от д-р Морбиус, който се превръща във вампир е на екраните у нас вече десет дни, като отчита 22 348 зрители и 253 034 лева приходи от билетите им.

Пето място е за анимацията "Мей червената панда". Превъплъщението на тийнейджърката Мей в гигантска панда, когато е развълнувана, са видели на екран 72 763 зрители и отчита 686 164 лева от билетите им за петте седмици у нас.

На шесто място е първата премиера от миналия петък - анимацията "Пътешественикът: С гласа на Петър Байков", създадена по творбата на Джон Баниън от 1677 г. "Напредъкът на поклонника". Библейското пътуване в тази българо-щатска продукция е гледано вече от 2 587 зрители и има 24 057 лева от билетите им.

Седмо място е за "Батман" с Робърт Патисън в главната роля. Позната история за Брус Уейн, който е страшилище за престъпността в Готъм Сити, но обновена с нови образи, е в кината вече месец и половина, като за това време е гледана от 82 057 зрители и 932 381 лева приходи.

На осма позиция в топ 10 е анимацията "Училище за магии". Приключенията на Аура и робота Йодел по пътя към магическото училище са проследени от 9 555 зрители и има 86 752 лева приходи от билетите им за трите седмици на екран.

Девето място е за втората премиера - "Аз съм Златан", биографичен филм по едноименната книга на Давид Лагеркранц за шведския футболист. Историята, която включва живота му като дете на емигрантско семейство от Балканите в Швеция до национална футболна легенда, е с вече 1 008 зрители и има 9 738 лева приходи.

На десето място е за "Uncharted: Извън картата", създаден по едноименната видеоигра за "Плейстейшън". Издирването на съкровището на Магелан от Нейтън Дрейк и Виктор Съливан е вече два месеца в кината и има 67 727 зрители и 734 762 лева приходи.

Миналият уикенд в киносалоните са влезли общо 47 457 зрители. Миналата година по същото време филми са гледали 653 души.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #кино