Сливен отбеляза 184 години от рождението на Васил Левски

България Добави коментар

С възпоменателна церемония пред паметника на Васил Левски в Сливен късно снощи беше чествана 184-годишнината от рождението на Апостола на Свободата.

Сред гостите и жители на града на едноименния площад кметът Стефан Радев подчерта, че името на Левски е символ не само на безгранична любов към Родината, готовност за саможертва и непобедимост на българския дух, но и на неизмеримия морал.

"За нас е чест, гордост и морално задължение, споменавайки името му, да се обърнем към идните поколения с надеждата за вечно съхранение на идеите на безсмъртния Апостол на свободата", посочи сливенският кмет в словото си.

Цветя на признателност на паметника поднесоха представители на институциите в града, военно-патриотични съюзи, исторически дружества и граждански сдружения, учебните заведения от Сливен, граждани. Рецитал за Васил Левски представиха театрална студия "Хвърчащите хора" при Военния клуб - Сливен, с ръководител Вяра Начева.

В Сливен бяха отбелязани 153 години от смъртта на войводата Хаджи Димитър и разбиването на водената от него чета.
Организатор на проявите е Община Сливен, съвместно с Центъра за подготовка на специалисти и Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков".

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър