Скалата и Вин Дизел са скарани от години, ето как започна враждата им

Скандал Добави коментар

Изглежда, че Дуейн "Скалата" Джонсън и Вин Дизел вече цяла вечност враждуват публично, но откъде започна всичко

Вчера Вин Дизел публично се обърна към Дуейн Джонсън чрез социалните медии, за да го помили да заровят томахавката и да участва в десетия филм от поредицата "Бързи и яростни". Но как от колеги в блокбъстър Скалата и Дизел се превърнаха в част от най-дългогодишната вражда между знаменитости? Ето как се разигра враждата им от самото началото до днес.

Началото

През 2010 се съобщава , че Джонсън ще се присъедини към петият филм в поредицата "Бързи и яростни”. Суперзвездите споделят екрана в “Бързи и яростни 5: Удар в Рио”, който се превръща в най-касовия филм от поредицата. Критиците възхваляват Джонсън, който играе новака Хобс, за това, че е дал нови сили на застаряващия франчайз. През 2013 излиза “Бързи и яростни 6” и изкарва дори повече пари от предшественика си.

През 2015 Джонсън и Дизел работят заедно по “Бързи и яростни 7”. Филмът e невероятен хит и привидно бележи края на добрите отношения между Джонсън и Дизел.

2016

Работи се по “Бързи и яростни 8”. Джонсън намеква за спин-оф около Хобс и Шоу.

Джонсън разваля представата за щастливото "семейство" на поредицата с изтрит пост в социалните мрежи, в който казва, че на снимачната площадка има хора, чиято работна етика противоречи на неговата собствена:

"Няма друг франчайз, който да ме кара да се нервиеам повече от този. Невероятно трудолюбив екип", пише Джонсън. "Universal Studios Entertainment също са страхотни партньори. Партньорките ми жени са винаги невероятни и аз ги обичам. Колегите ми мъже обаче са друга история. Някои от тях се държат като почтени мъже и истински професионалисти, докато други не го правят. Тези, които не го правят, са твърде страхливи, за да направят нещо по въпроса. Бонбонени задници."

Има слухове, че Джонсън и Дизел провеждат тайна среща, за да изгладят различията си.

След края на снимките на “Бързи и яростни 8”, Дизел споделя пост, в който обещава, че ще разкаже всичко на феновете.

2017

След първоначалните спекулации за това кого е имал предвид Скалата в поста си, става ясно, че е Дизел. Неговото мнение обаче е, че става дума за разправия между "двама алфи", която се раздухва от медиите.

"Не мисля, че светът наистина осъзнава колко сме близки", казва Дизел пред USA Today. "Мисля, че някои неща може да са пресилени. Не мисля, че това е било намерението на Джонсън. Знам, че той оценява колко много работя за този франчайз. В моята къща той е чичо Дуейн."

Дизел добавя, че проблема е било просто творческо напрежение на снимачната площадка - и като продуцент поема цялата отговорност .

Джонсън и Дизел присъстват на премиерата на “Бързи и яростни 8”, но не позират за общи снимки.

Дизел заяви пред Entertainment Tonight:

"Все още се обичаме, той е моето момче. Когато взех това трудно решение дали да има 8 или не, се обадих на Джонсън и той ми каза: "Братко, ще бъда там рамо до рамо с теб, за да се уверя, че това е най-добрият филм в историята". И той го изпълни."

Междувременно Джонсън казва пред ET, че двамата с Дизел са имали "различни философии".

Джонсън финализира сделката за “Хобс и Шоу” и добавя още масло в огъня, като добавя към поста си в социалните мрежи хаштага #CandyAssesNeedNotApply".

Друг актьор от франчайза Тайрийз Гибсън е недоволен, защото изглежда, че “Бързи и яростни 9" е отложен, заради спин-офa, но Дизел защитава решението, като казва:

"Знам, че имаше много спекулации защо премиерната дата на "Бързи и яростни 9" е отложена... но би било несправедливо да се каже, че това е по нечия вина."

2018

Феновете забелязват, че Джонсън и Дизел нямат общи сцени в “Бързи и яростни 8”.

"Това е вярно", казва Джонсън пред Rolling Stone. "Не сме участвали в нито една сцена заедно."

По-нататък той казва, че разногласията им са свързани с професионализма .

2019

Излиза филмът "Хобс и Шоу”. Джонсън благодари на феновете, екипа и допълва: “накрая, но не на последно място, искам да благодаря на брат си Вин за подкрепата към “Хобс и Шоу" Той завършва с думите:

"Ще се видим скоро, Торето", намеквайки, че ще се върне за “Бързи и яростни 9”.

По-късно Джонсън потвърждава, че няма да бъде в “Бързи и яростни 9”, но не изключва да участва в “Бързи и яростни 10”, като казва, че Хобс и Дом имат "недовършена работа".

2021

През юни излиза “Бързи и яростни 9”. Това е първият филм, в който Джонсън не участва, откакто се е присъединил към поредицата.

Дизел е попитан от Men's Health за враждата му със Скалата. Той казва, че тя е била нещо, което той е създал, за да получи по-добра актьорска игра от Джонсън в ролята на Хобс.

Скалата реагира на коментарите на Дизел, като казва: "Мисля, че всички се посмяхме на това - и ще спря до тук.”

"Пожелавам им успех в "Бързи и яростни 9". И им пожелавам късмет за “Бързи и яростни 10” и “Бързи и яростни 11” и за останалите филми за “Бързи и яростни”, които ще правят без мен.”, добавя Скалата.

Няколко месеца по-късно Джонсън споделя пред Vanity Fair, че се е съгласил да участва в “Бързи и яростни 8” само ако няма сцени с Дизел, като казва: "Исках да няма драма. Мислех, че това е най-доброто нещо, което мога да направя. За всички."

За първият пост в социалните мрежи Скалата казва, че в деня, в който я е публикувал, не се е случило нищо конкретно, "просто същата стара простотия”. Въпреки че е искал да каже това което е казал, той казва, че не е трябвало да го споделя:

“Защото в крайна сметка това противоречи на моето ДНК... Аз се грижа за този вид глупости далеч от обществеността."

Въпреки това той казва, че почти всички членове на екипа на филма са му благодарили.

Джонсън разказва за прословутата им среща лице в лице за поста:

"Не бих я нарекъл мирна среща... Ние с него добре си поговорихме в моята каравана и от този разговор наистина стана кристално ясно, че ние сме два различни края на спектъра. И се съгласихме да го оставим така."

Джонсън казва, че "философски" те са "двама различни човека” и "подхождат към филмовия бизнес по два много различни начина". Той казва, че работи усилено всеки ден и се отнася с уважение към всички, отгоре до долу, намеквайки, че Дизел не го прави.

Новият филм на Джонсън за Netflix, Red Notice, включва шега за Дизел, казана от Райън Рейнолдс.

"Знаете, че Райън обича да импровизира, а аз обичам това", казва Джонсън пред Entertainment Tonight. "Познавам Райън от дълго време, от 20 години. Познавам Райън по-дълго от всеки друг в Холивуд и затова сме толкова близки, а шегата с Вин, публиката я обича, много, много е смешна. Но това беше Райън. Той я измисли."

Джонсън казва в шоуто на Джес Кейгъл:

"Хората си мислят, че тези шеги ги измислям аз, а всъщност не е така. Ще се изненадате колко много хора идват при мен и ми казват "Имам още една страхотна шега за Вин Дизел", сигурен съм, че имате. Те винаги са забавни."

В същото интервю Джонсън предполага, че Хобс може да бъде убит в продължението на "Хобс и Шоу".

​8 ноември 2021

Дизел публикува отворено писмо до Джонсън, в което го призовава да прекрати враждата и да участва в "Бързи и яростни 10". Той отправя молба към "по-малкия си брат Дуейн" и човека, когото децата му все още наричат "чичо Дуейн", с молба да заровят томахавката, за да изпълни обещанието си към покойния Пол Уокър (когото нарича "Пабло") и да сложи достоен край на поредицата.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър