"Шан-Чи и легендата за десетте пръстена" остава начело на бокс-офис класацията

Афиш Добави коментар

Филмът "Шан-Чи и легендата за десетте пръстена" остава начело на бокс-офис класацията на Северна Америка за четвърта поредна седмица, предаде Асошиейтед прес.

Приходите от продукцията на "Дисни" за отчетния период възлизат на 13,3 милиона щатски долара. Общите постъпления от излизането по екраните на първия азиатски супергерой вече надхвърлят 196,5 милиона щатски долара на вътрешния пазар.

"Шан-Чи и легендата за десетте пръстена" задмина по приходи "Черната вдовица" на компанията "Марвел", донесъл над 183 милиона щатски долара. Така филмът на "Дисни" стана рекордьор по постъпления в Северна Америка от началото на пандемията от новия коронавирус.

В световен мащаб приходите от "Шан-Чи и легендата за десетте пръстена" надхвърлят 363 милиона щатски долара.

Втората позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка е за "Скъпи Евън Хансен", който донесе печалби от 7,5 милиона щатски долара. Екранизацията на бродуейския мюзикъл, носител на наградата "Тони", дебютира в киносалоните в САЩ и Канада. Продукцията на режисьора Стивън Чбоски разказва за странностите на гимназист. В главната роля е Бен Плат, който е на 27 г.

Фантастиката "Свободен играч" с участието на Райън Рейнолдс се нарежда на трето място в бокс-офис класацията на Северна Америка. Постъпленията възлизат на 4,1 милиона щатски долара. Продукцията е в челната петица през всичките шест седмици от излизането си на голям екран в САЩ и Канада.

На четвърто място и тази седмица остава филмът на ужасите "Кендимен" с приходи от 2,5 милиона щатски долара, а петата позиция е за "Cry Macho" на Клинт Истууд.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #кино #Боксофис