Съд отказа да отстрани бащата на Бритни Спиърс като попечител на финансите й

Клюки Добави коментар

Съд в Лос Анджелис отказа да удовлетвори искането на американската певица Бритни Спиърс баща й да бъде отстранен като попечител на финансите й, съобщи ТАСС, като цитира информация на сп."Варайъти".

© DEPOSITPHOTOS

Адвокат на певицата е подал иск и съответните документи преди няколко месеца. Преди това съдът се съгласи да включи частна финансова компания сред попечителите на авоарите на певицата. Но отстраняването на баща й е отказано.

Искът и решението по него са различни от делото, по което преди дни певицата даде публични показания и направи шокиращи разкрития за отношението към нея от страна на баща й.

Бритни Спиърс бе обявена за частично недееспособна през 2008 г. заради проблеми с наркотици и опасения за душевното й здраве. Повече от десет години финансите й бяха контролирани от баща й Джеймс Спиърс и назначен от съда адвокат. Бащата вземаше повечето от решенията, свързани с кариерата и личния живот на поп певицата. Авоарите й се оценяват на около 60 милиона долара.

След показанията й пред съда, в които Бритни Спиърс отправи обвинения към баща си, той е поискал от магистратите, които наблюдават попечителството, да разследват обвиненията, съобщи междувременно Асошиейтед прес.

Джеймс Спиърс посочва в молбата си, че няма никаква власт над личния живот на дъщеря си през последните две години. Затова той настоява съдът да разследва "сериозните обвинения, свързани с принудителен труд, принудително медицинско лечение и терапия, неподходящи медицински грижи и ограничаване на личната свобода".

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Бритни Спиърс