"Игрите на глада: Възпламеняване" продължават да трупат долари

Свежо Добави коментар

Филмът "Игрите на глада: Възпламеняване" (The Hunger Games: Catching Fire) успя да удържи лидерската си позиция в северноамериканския боксофис за втора поредна седмица, като събра 74,5 млн. долара от продадени билети.

Общите приходи на лентата досега възлизат на 296,5 млн. долара, като 161 млн. долара от тях са спечелени в премиерния уикенд.


Действието в книгите от трилогията бестселъри на Сюзан Колинс (Suzanne Collins) - "Игрите на глада" се развива в един постапокалиптичен свят, в който чрез жребий тийнейджъри са принудени да се бият помежду си до смърт. Екранизацията на първият роман излезе по кината през март 2012 г. От последната част, бе решено да се направят два филма, които трябва да излязат през 2014 г. и 2015 г.

В "Игрите на глада: Възпламеняване" Катнис Евърдийн и Пийта Меларк се завръщат у дома, след като побеждават в 74-тите Игри на глада. Победата означава да напуснат семействата и най-близките си приятели, за да поемат на "Турнето на победителя" през всички окръзи в Панем. По време на обиколката Катнис усеща, че искрата на нейното неподчинение е възпламенила недоволството в няколко окръга, където се надига бунт. Въпреки това, Капитолът продължава да държи гнева под контрол, тъй като Президентът Сноу вече е започнал подготовката на 75-тите юбилейни Игри на глада. Провеждани на всеки 25 години, с неочакваните си правила те заплашват да променят Панем завинаги.

Приключенската анимационна комедия "Замръзналото кралство" (Frozen), която миналата седмица бе далеч по-назад в тази класация, сега се нарежда на второ място с 66,7 млн. долара (общо 93,3 млн. долара за две седмици). Филмът на Disney е по мотиви от приказката "Снежната кралица" на Ханс Кристиан Андерсен. В анимацията пророчество е сковало едно кралство във вечна зима. Ана е безстрашна оптимистка, която обединява сили със смелия планинец Кристоф и неговия другар, северния елен Свен. Заедно те се отправят на епично пътуване, в което да открият сестрата на Ана - Елза, чиято снежна магия тегне над кралство Арендел.

"Тор: Светът на мрака" (Thor: The Dark World) слезе до третото място в класирането, събирайки за уикенда 11,1 млн. долара.

С едно място по-надолу се нареди лентата "Ваканцията на кума" (The Best Man Holiday). Продължението на хитовата ансамблова комедия от 1999-та година "Кумът", събра 8,4 млн. долара.

На пето място е филма "Отбранителна линия" (Homefront) по сценарий на Силвестър Сталоун (Sylvester Stallone). Трилъра с участието на Джейсън Стейтъм (Jason Statham), Джеймс Франко (James Franco) и Уинона Райдър (Winona Ryder), събра за първия си уикенд 6,9 млн. долара.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър