Престолонаследничката на Нидерландия принцеса Амалия навършва 18 години

Клюки Добави коментар

Наследничката на престола в Нидерландия принцеса Амалия ще отбележи в дома си 18-ия си рожден ден във вторник, в съответствие с мерките срещу пандемията в страната и традициите на монархията, съобщи Ройтерс.

Достигането на пълнолетие означава, че най-голямата дъщеря на крал Вилем-Александър на теория вече е готова да наследи баща си на престола.

Принцеса Амалия казва в официална биография, публикувана миналия месец, че макар да е решена да служи на страната си, все още не е съвсем готова и че ще помоли майка си кралица Максима да служи като регент, ако по някаква причина се наложи скоро баща й Вилем-Александър да отстъпи престола.

За рождения ден на принцесата не е предвидена специална церемония, макар че в сряда принцеса Амалия ще встъпи официално като член на Държавния съвет на страната, който е съвещателен орган по конституционни въпроси.

Кралското семейство, което е популярно и се ползва с подкрепата на мнозинството в страната, живее дискретно извън официалните прояви.

За принцеса Амалия е известно, че е отличничка и че е работила почасово като сервитьорка, докато се подготвя да наследи престола. Неотдавна принцеса Амалия изрази надежда, че следващата година ще работи като стажант в мултинационална компания, преди да започне висшето си образование.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър