Премиера на дигиталната версия на "Хан Аспарух"

Афиш България Добави коментар

Филмът "Ханът и империята" е съкратена и дигитализирана версия на някогашната мегапродукция на акад. Людмил Стайков "Хан Аспарух", създаден през 1981-ва година.

Премиерната на филма "Ханът и империята", с който НДК ще отбележи своята 40-та годишнина на 12 април, е в зала 1 от 19, 30 ч. Прожекцията е част от програмата на Киномания.

Филмът е дигитално реставриран, a звукът и музиката са съвършено нови.

Ханът и империята на Людмил Стайков е създаден въз основа на режисираната от него епична филмова трилогия Хан Аспарух. Този нов филм разказва за трагизма, саможертвата и лишенията на главния герой Хан Аспарух и народа на българите по пътя към заветната им цел – създаването на българската държава - 681г. Историята е пресъздадена чрез спомените на византийски заложник, неволно свързал съдбата си с българите и станал жив свидетел на величави събития, променили завинаги картата на Европа. Ханът и империята изгражда ярък образ на една далечна историческа епоха на фона на великото преселение на народите и сблъсъка на две различни цивилизации. Филмът порaзява с впечатляващи актьорски превъплащения, епичните битки и грандиозни масови сцени, необичайни за българското кино.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #кино #Киномания