Предстоящият филм "Барби" причини международен недостиг на розова боя

Любопитно Добави коментар

В новия филм за Барби е използвана толкова много розова боя, че предизвика международен недостиг.

Новият филм "Барби" на Грета Гъруиг привлича вниманието на света с ярката си розова визия. Дизайнерката на продукцията Сара Грийнууд наскоро разкри, че прекомерната употреба на розова боя на снимачната площадка е довела до неочаквана последица - международен недостиг на популярния цвят.

Гъруиг, известна с режисьорската си работа по филми като "Малки жени" и "Лейди Бърд", е искала да отдаде почит на емблематичната цветова палитра на Барби. За да осъществи визията си, тя се доверява на опита на Грийнууд и декоратора Кейти Спенсър, за да създадат Къщата на мечтите на Барби.

Гъруиг споделя пред Architectural Digest, че е заложила на ярки розови цветове. Целта ѝ е била да пресъздаде очарованието, което е изпитвала към Барби като малко момиче.

"Исках розовите цветове да са много ярки и всичко да е почти прекалено", казва тя и добавя, че не е искала да забрави "това, което ме накара да обичам Барби, когато бях малко момиче".

Грийнууд споделя пред списанието, че изграждането на снимачната площадка е предизвикало международен недостиг на специфичен флуоресцентен нюанс на боите Rosco.

"В света свърши розовото", казва тя пред Architectural Digest.

В стремежа си към автентичност и артистичност Гъруиг залага на ръчно изрисувани декори, изобразяващи живописни небеса, вместо да разчита на компютърно генерирани образи. Тя казва, че е искала да създаде усещане за "автентична изкуственост".

Наскоро публикуваният трейлър предлага закачлив поглед към очарователната вселена, която Гервиг е създала. Розовото не се ограничава само до модата и обзавеждането, а се разпръсква из целия пейзаж.

В “Барби” участват Марго Роби и Райън Гослинг, като Барби и Кен, както и голям ансамбъл от актьори.

Филмът "Барби" ще излезе по кината на 21 юли.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #кино