Полицията в САЩ издаде заповед за арест на Мерилин Менсън

Скандал Добави коментар

Полицията в американския щат Ню Хемпшър издаде заповед за арест на рок изпълнителя Мерилин Менсън, съобщи Би Би Си.

© Depositphotos

Менсън, на 52 години, е обвинен в нападение срещу видеооператор по време на концерт на Гилфорд през 2019 г. Полицията разпространи съобщение, според което изпълнителят и негови представители "са запознати" със заповедта за арест от "известно време". Менсън обаче не е направил никакви постъпки да реагира на обвинението, съобщиха още от полицията.

Срещу Менсън са отправени обвинения по два члена от наказателния кодекс, всяко от които може да доведе до наказание от затвор под една година и глоба до 2000 щатски долара. Обвиненията са за насилие, което не е сексуално, се уточнява още в съобщението.

Досега няма коментар от Менсън, чието истинско име е Браян Хю Уорнър. Псевдонимът на ексцентричния изпълнител е съставен от имената на секс символа Мерилин Монро и на престъпника Чарлз Менсън. Представителят на течението "шок-рок" носи две лещи с различен цвят и на сцената се появява с ужасяващ грим.

По-рано този месец стана ясно, че бившата асистентка на рок музиканта Ашли Уолтър го съди в щата Калифорния за сексуално посегателство. Тя твърди, че той бил ужасен шеф и насилник, който разказвал на приятелите си, че могат да опипват и целуват Уолтър. Освен това я карал да работи по 48 часа без почивка. Агентите на Менсън отхвърлиха обвиненията.

През февруари звукозаписната компания "Лома Виста рекордингс" прекрати договора си с Менсън, след като актрисата Еван Рейчъл Ууд го обвини в тормоз и сексуално насилие. Тя се сгоди за Менсън през 2010 г. след дълга връзка, но няколко месеца по-късно годежът бе развален. Актрисата, която е на 33 години и е известна с ролята си в сериала "Западен свят", се оплака, че е била манипулирана психологически от музиканта и насилвана от него още преди да навърши 20 години.

Менсън отхвърли обвиненията и ги определи като "ужасно изкривяване на действителността".

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Мерилин Менсън