От 16 юли до 30 септември ще продължи Летният фестивал на София

Афиш Добави коментар

От 16 юли до 30 септември ще продължи Летният фестивал на София. Максим Ешкенази, "Поетите", "Керана", "Пощенска кутия за приказки", театър "Възраждане", Сатирата, "Остава", "Цвете за Гошо", Миро и Графа са част от имената в афиша на второто издание, съобщават организаторите.

Мястото е същото, както и миналата година - Южен парк 2, зад музея "Земята и хората". "Това лято имаме 78 дни, в които ние ще работим всеки ден. Отново имаме театър, кино, музика, представления за деца, представяне на книги, вкусна храна и истинско фестивално изживяване, каквото липсваше в София", споделя Борислав Чучков, един от създателите на Sofia Summer Fest.

Фестивалът ще бъде открит на 16 юли с концерт на Миро, който ще представи новия си албум. До края на месец юли зрителите ще могат да видят концерти на ансамбъл "Филип Кутев", "Остава", "Керана и космонавтите", Жлъч, Григовор и Гена, Иво Димчев с филхармония Враца и Графа, който ще празнува своя рожден ден на сцената.

Театралните постановки са "Горката Франция", "Терапевти", "Отчаяни съпрузи" и "Поетите", както и филма "Голата истина за група Жигули", след който ще има концерт.

За децата пък ще бъдат показани представленията "Въздушната принцеса" и "Червената шапчица".

През следващите месеци предстоят също спектакъл на Александра Сърчаджиева, писан специално за нея от Яна Борисова, фестивалът на Найо Тицин за документално кино Master of Art, концерт на "Софийски солисти" с гост Виктор Чучков, фестивалът на Васко Кръпката, посветен на Георги Минчев - "Цвете за Гошо", концерти на Белослава и на Максим Ешкенази, филми от програмата на "София филм фест" и други.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър