Оперната певица Мирела Александрова с дебютен симфоничен рок сингъл

Свежо Добави коментар

На 15 декември се състоя онлайн премиерата на музикалния проект „Far Away”. Песента обединява в себе си симфонично и рок звучене, а текстът и видеото носят послание към всеки, заминал далеч от дома и близките си, за да преследва мечтите си.

“Най-важното е музиката да въздейства и да успее да докосне слушателя, оставяйки следа в неговата душа. Много съм щастлива, че имах възможността да участвам в този проект и точно тази песен да бъде мой дебютен сингъл.“, споделя Мирела Александрова.

Идеята за проекта се появява преди няколко месеца, когато продуцентът и автор на текста Борислав Янински решава да посвети песен на свой близък, който е далеч от дома. Скоро след това се свързва с Мирела, а тя припознава своята лична житейска история в текста. Лиричният тембър в гласа ѝ пасва перфектно на симфоничните рок елементи в песента, която много от близките на певицата оприличават със звученето на емблематичните в този стил “Nightwish”.

Музиката е дело на датския композитор Питър Майкъл Матиесен, а бек вокалите са по идея на младия диригент Димитър Крапчев. Дебютният сингъл e аранжиран и записан съвместно с известната българска фолк метъл група “Балканджи”. Видеото към песента е снимано на различни локации в България, но носи усещането за два паралелни свята. Благодарение на отличния режисьорски подход на Никола Копаров, сцените пресъздават емоцията, която носи и текстът на песента.

Сингълът и видеото на „Far Away” са достъпни в Youtube, Spotify, AppleMusic, Shazam, Amazon, TikTok и други.

Повече информация може да откриете на официалните Youtube, Facebook, и Instagram профили на Мирела Александрова.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър