Нюйоркският филмов фестивал започна с прожекция на "Трагедията на Макбет"

Афиш Добави коментар

В първата си самостоятелна изява като режисьор Джоел Коен представи снощи на откриването на 59-ия кинофестивал в Ню Йорк черно-бялата си адаптация по шекспировата трагедия "Макбет", предаде Асошиейтед прес.

Филмът "Трагедията на Макбет" е с участието на съпругата на Коен - актрисата и носителка на "Оскар" Франсис Макдорманд, и носителя на "Оскар" Дензъл Уошингтън.

"Трагедията на Макбет" не е кално-кървава адаптация, чието действие се развива в средновековните полета на Шотландия, а по-скоро минималистичен кошмар в стил ноар, обвит в сянка и мъгла, и изпълнен със строги експресионистични образи.

"Не исках да изоставям представата за пиесата", сподели Джоел Коен пред репортери след прожекцията. "Целта ми не беше да я скрия, нито се опитвах да превърна пиесата във филм. Исках да направя филм по нея, който е интересен за мен", допълни режисьорът.

"Трагедията на Макбет", чиято премиера беше сред най-очакваните събития на Нюйоркския кинофестивал, ще излезе на екран на 25 декември и ще тръгне по стрийминг платформата Епъл Ти Ви плюс през януари. Продукцията бележи първата самостоятелна изява на Джоел Коен като режисьор, след като брат му Итън Коен, с когото бяха творчески тандем, реши повече да не се занимава с правене на филми.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #кино