Няма пострадали при жп инцидента в Твърдишко

Свежо Добави коментар

Няма пострадали при инцидента, при който вагон на товарен влак дерайлира в Твърдишко.

Движението на влаковете е спряно и пренасочено по други маршрути.

Движението на влаковете е спряно и пренасочено по други маршрути.

© Румен Раканов, Bulphoto

Това каза пред репортер на БТА кметът на община Твърдица Атанас Атанасов. Вчера около 17 ч., в междугарието Твърдица - Шивачево е дерайлирал 16-ият вагон от 17-вагонна товарна композиция, превозваща пясък.

Сигналът първоначално е бил за пожар, защото е на мястото е имало пушек, като пристигналите на място пожарникари са установили, че става дума за дерайлирал вагон.

Само релсовият път е пострадал, има и счупени траверси, посочи Атанасов. Движението е спряно и пренасочено по други маршрути, предстои екипи на НКЖИ да възстановят железния път.

По думите на кмета инцидентът не е единствен, имало е и други подобни случаи. Предстои експерти да изясняват причината за произшествието.

Временно е преустановено движението на влаковете между гарите Шивачево и Твърдица,вследствие на инцидент с товарен влак по железния път.Поради тази причина се изменя маршрута на БВ 3636 (Варна 21:40-София 6:51).Влакът ще се движи Варна-Зимница-Стара Загора-Тулово ,след което ще продължи по маршрута си.Пътниците,пътуващи за гарите Сливен,Твърдица,Гурково,Николаево и Дъбово ще бъдат превозени с автобус с маршрут гара Зимница-гара Тулово. - съобщават от БДЖ
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #бдж