Nike успя да спре продажбата на "сатанинските маратонки"

Скандал Добави коментар

Производителят на спортни стоки "Найки" получи съдебно решение срещу компания в Бруклин за временно спиране на продажбите на "сатанинските маратонки", създадени в сътрудничество с рапъра Лил Нас Екс, съобщи Ройтерс.

Маратонките са с логото на "Найки" и са променена версия на модела "Еър макс 97", като съдържат капка човешка кръв в подметките. По тях има някои знаци, свързани със Сатаната и препратка към част от Библията за неговото прогонване от Рая. Ексклузивната серия е от 666 чифта, число, също свързвано с дявола.

Компанията Ем Ес Си Ейч Еф (MSCHF) обясни преди, че това не са обикновени маратонки, а "произведения на изкуството със собствен номер". Лил Нас Екс, който стана известен с песента "Old Town Road", трябваше да избере купувачите на маратонките, струващи по 1018 долара.

Когато "Найки" подаде иска в понеделник, адвокати на компанията Ем Ес Си Ейч Еф казаха, че временната ограничителна заповед не е необходима, тъй като почти всички маратонки са продадени.

Лил Нас Екс не е ответник по делото. Миналия месец той пусна видео на тема дявола към песента си "Montero (Call Me By Your Name)".

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #маратонки #Лил Нас Екс