Нетфликс придоби правата за две продължения на "Вади ножовете"

Афиш Добави коментар

Следващите случаи на детектив Беноа Блан ще се разплитат в стрийминг платформата Нетфликс, която обяви, че е сключила договор за две продължения на популярния филм "Вади ножовете" на Райън Джонсън от 2019 г, предаде Асошиейтед прес.

Даниъл Крейг във "Вади ножовете" (Knives Out)

Даниъл Крейг във "Вади ножовете" (Knives Out)

От Нетфликс (Netflix) не съобщават колко са платили за филмите, които ще бъдат режисирани от Джонсън с Даниъл Крейг в ролята на инспектор Беноа Блан. Електронното издание "Дедлайн", което първо съобщи за сделката, писа, че стойността й може да достигне 450 милиона долара, с което ще се нареди сред най-скъпите придобивки на Нетфлик.

С договора Нетфликс постига голяма цел - франчайз на голям филм, на каквито традиционните киностудиа залагат отдавна. Продукцията на втория филм от поредицата по сценарий на Джонсън и продуциран от него и Рам Бергман, трябва да започне през лятото.

Нетфликс спечели сделката в конкуренция с няколко други стрийминг платформи. Филмът от 2019 г. бе продукция на "Медия райтс кейбъл", разпространяван от "Лайънсгейт". Създаден с бюджет от 40 милиона долара, "Вади ножовете" донесе приходи от 311, 4 милиона долара от продажби на билети по света и номинация за "Оскар" за най-добър оригинален сценарий на Джонсън.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Даниъл Крейг