"Найки" съди сътрудниците на рапъра Лил Нас Екс заради "сатанинските" маратонки

Скандал Добави коментар

Производителят на спортни стоки "Найки" заведе дело срещу базирана в Ню Йорк компания заради "сатанинските" маратонки, съдържащи капка човешка кръв, създадени в сътрудничество с рапъра Лил Нас Екс, съобщават Ройтерс и Франс прес.

"Сейтън шуз" "("Satan Shoes") бяха пуснати за продан от компанията Ем Ес Си Ейч Еф (MSCHF), специализирана в онлайн разпространение на продукти от лимитирани серии на определена дата. Маратонките са плод на сътрудничеството между фирмата и рапъра Лил Нас Екс, прочул се с хита си "Old Town Road".

За основа на "сатанинските" обувки е послужил моделът на "Найки" (Nike) "Еър макс 97", към който са добавени някои отличителни знаци с препратки към дявола, сред които пентаграм (обърната петолъчна звезда), считан понякога за сатанински символ. В подметката на маратонките е инжектирана капка човешка кръв.

Компания "Найки" заведе делото в съд в Бруклин в понеделник - в деня на продажбата на лимитирания модел, от който бяха пуснати 666 чифта, число, също свързвано с дявола.

От иска на "Найки" става ясно, че маратонките са произведени без съгласието или разрешението на компанията, която по никакъв начин не е свързана с този проект.

"Найки" иска спиране на доставката на маратонките, които бяха продадени в понеделник на цена от 1018 долара за чифт. Компанията също така претендира за обезщетения и лихви, без да посочва сума.

Представители на рапъра Лил Нас Екс, който не е ответник по делото, и компания Ем Ес Си Ейч Еф (MSCHF) не са отговорили на молбите за коментар.

В петък 21-годишният изпълнител пусна видео към новото си парче "Montero (Call Me By Your Name)", в което танцува с персонаж с дяволски рога, отбелязва Ройтерс.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Лил Нас Екс #маратонки