Мистър Спок от "Стар трек" ще бъде поставен пред музей

Любопитно Добави коментар

Музеят на науката в Бостън, щата Масачузетс, ще почете прочутия си съгражданин Ленард Нимой с шестметрова статуя на неговия герой Мистър Спок от "Стар трек", отправящ поздрава с разделените пръсти на ръката, съобщи Асошиейтед прес.

Монументът от неръждаема стомана по дизайн на Дейвид Филипс ще бъде монтиран пред входа на музея. Това бе съобщено в деня, когато кметът на града обяви 26 март за Ден на Ленард Нимой в Бостън.

"Символът на поздрава "Живей дълго и просперирай" е послание, в което баща ми твърдо вярваше", каза Джули Нимой, дъщеря на покойния актьор. "Татко винаги е обичал Бостън и за него ще е чест, че Музеят на науката ще е дом на този монумент. Скулптурата не просто изобразява един от най-познатите и обичани по света жестове за мир, толерантност и многообразие, но и винаги ще бъде красив спомен за живота и наследството на баща ми", каза тя в изявление.

Нимой, роден в Уест Енд на няколко преки от сградата на музея, създаде 60-годишна кариера в Холивуд като актьор, режисьор, продуцент, сценарист и фотограф. Той почина през 2015 г. на 83 години.

Идеята за получовешкия-полувулкански жест на Спок е на самия Нимой, който бил вдъхновен от древен жест за благословия, видял в синагогата като дете, казват от музея. Вече са в ход плановете за конструкцията, набирането на средства и изграждането на монумента.

Кадър от сериала "Стар трек"

Кадър от сериала "Стар трек"

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #сериал