Mercedes EQA - електрически спортист в компактен формат

Технологии Добави коментар

EQA е името на изцяло нов е-свят за автомобилите Mercedes-EQ. Електро-естетиката на дизайна му е показателна за прогресивния лукс на марката Mercedes-EQ. Интелигентните асистенти помагат на водача в при избягването на произшествия и изпреварвания.

Mercedes EQA

Mercedes EQA

© Mercedes-Benz

EQA е член на успешното семейство компактни автомобили от Mercedes-Benz. В тясна връзка с GLA, той предоставя всички вълнуващи характеристики на това превозно средство, комбинирани в този случай с ефективен електрически задвижващ механизъм. Новият EQA се изгражда в Растат (Германия) и Пекин (Китай). Батерийните системи за EQA се доставят от дъщерното дружество на Mercedes-Benz Accumotive в Каменц. Фабриката на батериите в Явор, Полша, също се подготвя да произвежда батерийни системи за компактните модели Mercedes-EQ. От пролетта на 2021 г. електрическият SUV ще се предлага от европейските представителства.

"Mercedes-EQ се стреми да поеме водеща роля в областта на системите за електрическо задвижване и софтуера при превозните средства. За тази цел определихме някои амбициозни цели за разработване на продукти и решихме да продължим с ускореното въвеждане на нови технологии на пазара", казва Маркус Шефер , Член на управителния съвет на Daimler AG и Mercedes-Benz AG; отговорен за Daimler Group Research и главен оперативен директор на Mercedes-Benz Cars.

EQA стартира като EQA 250 (комбиниран разход на електроенергия: 15,7 kWh / 100 км; комбинирани емисии на CO2: 0 g / km) , със 140 kW и обхват според NEDC от 486 километра. Литиево-йонната батерия "на два етажа", която седи като структурен елемент в долната част на автомобила, има енергийно съдържание от 66,5 kWh. За да се отговори на високия стандарт на комфорт на шум и вибрации, който е такъв отличителен белег на марката, са предприети сложни мерки за изолиране на електрическия двигател от шасито и каросерията. Многобройни амортизационни мерки засилват този ефект.

EQA 250 ще се предлага в Германия на цени от 47 540 евро.

„Прогресивният дизайн и интуитивното управление са два от акцентите на EQA. С този автомобил за първи път предлагаме на нашите клиенти изцяло електрически Mercedes в компактния сегмент с богата гама, която гарантира неговата жизнеспособност при ежедневна употреба. ", казва Брита Зегер, член на Управителния съвет на Daimler AG и Mercedes-Benz AG, отговорен за маркетинга и продажбите на автомобили на Mercedes-Benz .

EQA се отличава с решетката на радиатора в черен панел с централна звезда, която е отличителен белег на Mercedes-EQ. Друга отличителна черта на дизайна на изцяло електрическия свят на автомобилите Mercedes-EQ е непрекъснатата светлинна лента отпред и отзад. Хоризонтална оптична лента свързва дневните светлини на LED фаровете, осигурявайки високо ниво на разпознаваемост както на дневна светлина, така и през нощта. Вътрешността на фаровете е завършена с високо ниво на качество, детайлност и прецизност. Сините цветни акценти в рамките на фара подсилват характерния външен вид на Mercedes-EQ. Светодиодните задни лампи се сливат безпроблемно в заострената светодиодна лента, като по този начин подчертават впечатлението за широчина в задната част на EQA. Регистрационният номер също е преместен в бронята. Ексклузивни за този модел са леки алуминиеви джанти в двуцветен или трицветен дизайн, с размер до 20 инча, в някои случаи с розово златисто или синьо декоративно покритие.

Индикация за електрическия характер в интериора на EQA се предоставя, в зависимост от дизайна и линията на оборудването, от нов стил с подсветка и декоративен цвят в цвят златист цвят на вентилационните отвори, седалките и ключа на превозното средство. Специалният модел Edition 1 допълнително разполага с перфорирани кожени седалки, през които се вижда синя материя. Инструментите, със своите специфични за електрически автомобили дисплеи, се възползват от една и съща цветова схема с розови златни и сини акценти.

Позицията за сядане е висока и изправена, както е характерно за SUV - което го прави не само удобен за влизане и излизане, но и добър от гледна точка на видимостта. Стойността на полезност е била един от основните цели по време на разработката. Облегалката на задната седалка се сгъва 40:20:40.

Интелигентни системи помагат при шофиране за постигане на изключителна безопасност. Стандартно включени на борда са Active Lane Keeping Assist и Active Brake Assist. В много ситуации целта на последното е да предотврати сблъсък чрез автономно спиране или да смекчи последиците от него. Системата може да спира и при неподвижни превозни средства и преминаващи пешеходци с типична градска скорост. Подобрените функции на пакета за помощ при шофиране включват например функцията за маневриране при завъртане, предупредителната функция при маневри, предупреждение на водача за приближаващи се колоездачи или превозни средства и пешеходците в близост до пешехдни пътеки.

EQA също е истински Mercedes, когато става въпрос за пасивна безопасност. Въз основа на здравата структура на GLA, корпусът на EQA е адаптиран, за да отговори на специфичните изисквания, пред които е изправен електрически автомобил. Батерията е разположена в рамка, изработена от екструдирани секции. Това поема структурна функция, която досега се е обработвала от напречните елементи в пода. Защитата на батерията в предната част на батерията е в състояние да предотврати пробиването на блока за съхранение на енергия от чужди предмети. Естествено EQA също трябваше да премине през обичайната и много задълбочена програма за тестване на марката. Прилагат се и строги изисквания за батерията и всички компоненти.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Mercedes #автомобили