Мексиканският тенор Рамон Варгас ще гостува на "Бал с маски" в Софийската опера

Афиш Добави коментар

Мексиканският тенор Рамон Варгас гостува за първи път у нас, за да участва във Вердиевата опера "Бал с маски", в Софийската опера. Събитието е на 18 юни, съобщават от операта.

Прочутият изпълнител ще се превъплъти в ролята на Рикардо, губернатор на Бостън. Рикардо е благороден, щедър владетел, въпреки, че често е буен и прибързан. Той е тайно влюбен в жената на своят най-близък съветник Ренато. Когато тайната е разкрита, Ренато се включва в заговор срещу живота на Рикардо.

Операта е в три действия, в които героите са разкъсвани между любовта и дълга. Финалът носи кончината на Рикардо, който прощава на всички заговорници, казва сбогом на приятелите си и страната си, и умира. Диригент ще бъде маестро Енрике Бариос.

Рамон Варгас е наречен от музикалните критици "водещ тенор на нашето време". Той е търсен като изпълнител по цял свят. Неговият пробив става, когато мексиканският диригент Едуардо Мата го наема да пее Фентон във "Фалстаф" от Верди, а по-късно - и Дон Отавио в "Дон Жуан" от Моцарт. След като печели конкурса за тенори "Енрико Карузо" в Милано през 1986 г., той се мести в Австрия, където завършва музикалното си образование в програмата на студиото към Виенската държавна опера под ръководството на Лео Мюлер. След това прави своя европейски дебют в Люцернския театър през 1988 г. като Едгаро в "Лучия ди Ламермур" от Гаетано Доницети.

Дебютът на Рамон Варгас в Метрополитън опера е през 1992 г. в ролята на Едгаро. Там той замества Лучано Павароти в "Лучия ди Ламермур", в партньорство с Джун Андерсън. Скоро следва дебют на сцената на Ла Скала през 1993 г., където пее Фентон в новата постановка на "Фалстаф" на Стрелер в чест на стогодишнината от написването на "Фалстаф" под диригентството на Рикардо Мути.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Софийската опера