Мариян Петров предизвиква злото във фантастични разкази

Афиш Добави коментар

Книгата "Да предизвикаш злото" ще бъде представена днес на Международния панаир на книгата в НДК, съобщават издателите от "КВЦ".

По думите им с четири белетристични книги и над сто превода, авторът Мариян Петров е един от утвърдените труженици на словото в България.

В "Да предизвикаш злото" си дават срещна сериозни учени, полудели електроники, едни от най-добрите хакери на света, страхливи крале, духове, змейове, същества от българската митология, извънземни.

"Ще пътувате по пътя на коприната, в космоса заедно с двама весели шопи, в миналото, в бъдещето, в настоящето, но може би малко по-различно от онова, което познавате. Ще научите дали Моцарт е имал приятел астроном. Ще разберете, че трите закона на роботиката на Айзък Азимов не са толкова универсални и че природата още не е казала последната си дума в борбата срещу неразумното човечество. Ще се запознаете с гостоприемството и негостоприемството на земяните към извънземните и с различни теории за възникването на разумния живот на Земята", раказват от "КВЦ".
"Мариян Петров е сладкодумен разказвач, който те потапя в разказа си. И макар че историите му са наглед фантастични, голяма част от тях са на фона на реалния ни живот. Някои от тях са толкова забавни и иронични, че те карат да се смееш на глас. Но и комични, и драматични, те са огледало на нашата действителност", казва редакторът на изданието Красимира Цонева.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #книги