Мария Лалева започва турне за представянето на новия си роман

Афиш Добави коментар

Мария Лалева ще се срещне със своите читатели в три поредни дни - 14, 15 и 16 октомври, в три софийски книжарници - "Книгомания", "Хеликон Витоша" и "Гринуич", съобщават издателите от "Книгомания".

Предстои и турне за представяне на "Пасиансът на архангелите" из страната в Пловдив - 19 октомври, Бургас - 21 октомври, Балчик - 26 октомври, а също Варна, Русе и други градове в странат.

Както писа БТА, "Пасиансът на архангелите" излиза на 14 октомври 2021 г. Авторката разказва за семейство, въвлечено в поредица от конфликти, тайни, обрати, мистерии и суеверия.

"Човешкият свят, разделен на черно и светло, ад и рай, лъжа и истина, его и душа се разкрива чрез история, наситена с предизвикателства и болка", казва тя.

Главната героиня Юстина минава през множество изпитания, срещи и раздели, преди да създаде семейство и да осинови две момичета. Съдбата ? е отредила дарбата да разгадава стъпките на човека, редейки пасианс с тесте старинни странни карти, и да разкрива отклоненията на хората от предначертания план на душите им. Животът я сблъсква с рождената майка на двете ? осиновени дъщери, на която тя разкрива тайните си, преди да умре. Конфликтът между двете сестри, оплетени в любовен триъгълник, и съдбата на извънбрачното дете, родено от забранена любов, са в основата на тежки избори и сериозна вътрешна трансформация на останалите герои.

Мария Лалева е автор на стихосбирките "Личен архив" (2013) и "Не съм ви ближна" (2016), които претърпяват няколко преиздания през годините. Романът "Живот в скалите" (2018) е продаден в тираж над 120 000 екземпляра.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър