Малките деца произвеждат повече антитела срещу Ковид-19

Здраве Добави коментар

Децата под 10-годишна възраст произвеждат по-голямо количество антитела, в сравнение с юношите и възрастните, след като са били заразени с Ковид-19, предаде Франс прес.

two kids standing side by side wearing masks
two kids standing side by side wearing masks © Kelly Sikkema

Агенцията цитира изследване, публикувано в изданието на Американската медицинска асоциация. То дава отговор на въпроса защо малките деца са по-малко засегнати от симптоматичните форми на Ковид-19.

Учените анализирали 31 хиляди серологични теста, които измерват количеството антитела в кръвта. Те били направени в град Ню Йорк между месеците април и август 2020 година. Специалистите се съсредоточили върху позитивните тестове от коронавируса, свидетелстващи за изкарана зараза от него. Според получените резултати децата на възраст между 1 е 10 години са развили средни нива на антитела IgG значително по-високи, от тези на възрастните.

Средните нива на антитела IgG при малките деца се оказали два пъти по-високи в сравнение с групата на 11-18 годишните. А нивата на последните били 2 пъти по-високи, от тези на 19-24 годишните.

Поради по-добрия имунен отговор се изяснява защо при малките деца се проявяват по-рядко симптомите на Ковид-19 и тежкото протичане на болестта.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #коронавирус