"Малката русалка" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка

Афиш Добави коментар

"Малката русалка" на "Дисни" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с впечатляващите 95,5 милиона долара през първите два дена от уикенда преди Деня в памет на загиналите във войните, като се очаква приходите да достигнат 117,5 милиона долара до края на днешния почивен ден, предаде Асошиейтед прес.

Фентъзи мюзикълът с Хали Бейли в ролята на русалката Ариел е на пето място за дебют през този уикенд в историята.

Интересът на публиката поставя "Малката русалка" в най-високата категория на римейковете на "Дисни", с подобно представяне като "Аладин" от 2019 г., макар и постижението му да е по-слабо от това на "Красавицата и звяра" от 2017 г., който дебютира с приходи от над 170 милиона долара, и "Цар Лъв" от 2019 г. ", който донесе повече от 190 милиона долара през първия си уикенд.

Кинокритиците са по-хладни. Филмът е с 67% процента положителни отзиви в Ротън томатоус.

Режисьор на "Малката русалка" е Роб Маршал. Бюджетът на филма е 250 милиона долара.

"Бързи и яростни 10" слезе на второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 23 милиона долара за уикенда и общо 108 милиона за двете седмици на екран.

"Пазители на галактиката vol. 3" зае третото място с приходи от 20 милиона долара през четвъртия си уикенд по екраните в Северна Америка. На четвърто място в бокс-офис класацията на Северна Америка е "Супер Марио Bros.: Филмът" с 6,3 милиона долара. Общата сума от 559 милиона долара прави този филм най-печелившия за годината досега.

Интересът към "Малката русалка" намали приходите на другите два дебюта за седмицата. Екшън комедията "Машината" със стендъп комика Бърт Крайшер зае едва пето място с 4,9 милиона долара. "За баща ми" с Робърт де Ниро е шести с 4,3 милиона долара.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #кино