Легендарният мюзикъл "Коса" гостува в зала 1 на НДК

Афиш Добави коментар

Първият мюзикъл, композиран изцяло в стила на рок музиката - "Коса", ще бъде поставен на сцената на зала 1 на НДК на 7 декември - точно 20 години след премиерата му в Източна Европа, информират от "Монте мюзик".

Към днешна дата, това е един от десетте най-успешни мюзикъли на всички времена, шест от песните, включени в него са в топ 100 на "Билборд" за най-великите хитове на 20-и век.

Създаден от безработните актьори Джеръм Рагни и Джеймс Радо, и композитора Галт МакДърмот, "Коса" пленява света с вълнуващото усещане за свобода и вихрещия се бунт срещу статуквото. Животът на мюзикъла започва на сцената на "Пъблик тиътър" на Джоузеф Пап. Година по-късно, продуцентът Майкъл Бътлър го пренася на "Бродуей". За времето си той е див експеримент, който шокира и омагьосва зрителите, вбесява политиците и бива забранен в два щата. Знаменитият филм на Милош Форман прави съпричастни към магията на "Коса" десетки милиони хора от всички континенти.

Създаването на "Коса" от Театрално-музикалния продуцентски център във Варна е свързан с това, че България вече от 20 години е на картата на "Коса" с първата сценична реализация на произведението в Източна Европа.

Борис Панкин превежда и режисира мюзикъла, диригент е Страцимир Павлов, сценографията е на Иван Токаджиев, хореографията е на Анастасия Неделчева. В главните роли са Виктор Ибришимов, Десислава Николова, Мариан Бачев и Нора Караиванова. За да отговори на очакванията на публиката, екипът на Държавна опера във Варна прави кастинг, в който участват над 106 кандидати.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър