Спонсорирана публикация

Лазерна епилация при кожни и други заболявания

Здраве Добави коментар

Лазерната епилация е надежден и безболезнен начин да се премахнат излишните косми по тялото. Напредъкът на технологиите позволява да се постигнат желаните резултати въпреки различната пигментация на кожата и цвят и структура на косъма.

Все пак съществуват състояния, пред които лазерните апарати са безсилни. Всъщност нещата са по-неприятни, процедурите са противопоказни.

Лазерен център Satori представя информация относно заболявания, за които лазерната епилация е спорна, неприемлива или влиза в противопоказанията за работа на апаратите.

Кожни заболявания и лазерна епилация

Индикациите за кожни заболявания и естетически процедури по принцип се делят на три групи: противопоказни за всички естетически процедури; противопоказни само за някои естетически процедури и кожни заболявания, при които стриктно да се прецени съотношението полза/риск при прилагането им.

Към групата на заболявания, които не търпят естетически процедури, спадат острите инфекциозни кожни заболявания. За тях лазерната епилация е противопоказна. Основното противопоказание идва от наличие на остра кожна инфекция. Към тях спадат както вирусните, така и бактериалните, и микотичните. Такова диагнози са херпес зостер, херпес симплекс, микоза на гладката кожа, фоликулит.

Има кожни заболявания, при които във всеки отделен случай трябва да се прецени съотношението полза/ риск. В тази група влизат заболявания като псориазис, витилиго, дерматози.

Лазерната терапия при псориазис би могла да се извърши само при определени условия - болестта да не е в активна фаза и да не се използва висока мощност и висока енергийна плътност.

При витилиго важат същите условия, за да се направи лазерна процедура, като изискване е също да не са засегнати много големи площи от тялото от витилигото. При извършването на процедурата клиентът трябва да бъде предупреден, че космите в тези зони няма да се повлияят от лазера.

Много трудна е преценката при дерматози. Препоръчва се като допълнително условие задължителен тест в малък участък и изчакване на реакциите на кожата.

Противопоказания при заболявания от общ характер

Лазерната терапия е противопоказна за лица с тежки хронични заболявания в декомпенсиран стадий. Към тази група спадат захарният диабет, исхемичната болест на сърцето, варикозната болест, злокачествените новообразувания по кожата, различните форми на рак, епилепсията и други психични заболявания.

Отслабената имунна система поради употреба на имуносупресиращи препарати, системните имунни заболявания, доказани тежки алергии от слънце и светлина също са противопоказни за провеждане на лазерна епилация.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #лазерна епилация