Криминалната комедия "Брутална нощ" е най-гледаният филм у нас

Афиш Добави коментар

Криминалната комедия "Брутална нощ", в която влизат и много фантастични, но възможни по Коледа елементи, се хареса най-много на българските зрители, сочат обобщените данни от киносалоните.

Отбиването на атаката на наемници в къща на Бъдни вечер с помощта на червенобузия старец е гледано от 7217 зрители и има 86 552 лева приходи за първите три дни в кината.

На втора позиция е анимацията "Чуден свят", която с лекота миналата седмица измести от първата позиция "Черната пантера 2". Фантастичното пътуване през времето и пространство на семейство Клейдс в компанията на палаво мекотело, трикрако куче и куп хищни създания вече втора седмица е по екраните у нас. Приковал е интереса на 18 245 зрители и отчита 193 495 лева постъпления от билетите им.

Трето място заема "Черната пантера: Уаканда завинаги", продължение на първия филм от 2018 година. Борбата на кралица Рамонда да запази територията и народа си от подводната нация на Атлантида вече месец е по екраните, като са я гледали 65 250 души и инкасира 891 292 лева приходи.

На четвърто място е трилърът "Менюто", който през очите на двама от героите - Тайлър и наетата компаньонка Марго, ни води на остров при хитов шеф-готвач, планирал кървав завършек на скъпо платената вечеря на гостите си. След третата седмица у нас филмът е гледан от 17 456 зрители и е донесъл 207 600 лева.

Пета позиция е за анимацията "Мармадюк", адаптация по комикса на Брад Андерсън и Фил Лийминг от 1976 година. Опитите на треньор на кучета да превърне главния герой в готов за световен шампионат са в кината вече месец и за този период са проследени от 33 171 зрители. Приходите от билети възлизат на 345 409 лева.

На шесто място е друга анимация - "Крокодилът Лайл", създаден по книгата на Бърнард Уейбър от 1965 година. Приключенията на крокодила и семейство Прим са видени от 28 284 зрители за вече пет седмици в кината, а постъпленията са 304 984 лева.

Седма позиция е за комедията "Наследството". Разказът за Мейси и Савана, чиито планове да наследят умиращата си леля се кръстосват с намерения на други наследници, е в кината вече втора седмица, като са го гледали 4510 зрители и има 52 677 лева приходи.

На осмо място е "Черния Адам" с Дуейн Джонсън в главната роля. Приключенията на антигероя от излезлия през 2019 г. "Шазам!" са по екраните у нас вече седма седмица, привлекли са интереса на 81 043 зрители и има 985 412 лева приходи.

Втората премиера от миналия петък - "Идиотският триъгълник", е на девето място в топ 10. Европейската продукция-сатира за култа към външния вид, материализма и традиционните модели в обществото има с 2984 зрители и реализира 32 432 лева приходи.

На десето място по зрителски интерес е третата премиера от миналата седмица - "Семейство Фейбълман". Наполовина автобиографичният филм на режисьора му Стивън Спилбърг за младия режисьор Сами, израснал в годините след Втората световна война, е гледан от 1727 зрители и има 21 580 лева постъпления от билетите им.

През миналия уикенд в киносалоните са били общо 32 417 зрители. Миналата година по същото време пред големите екрани са били 56 913 души, а всеки втори е гледал "Бай Иван - Филмът".

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #кино